Ondernemersportretten (pagina 4)

Ravenhorst Recreatie


   

  


  
De afgelopen jaren hebben Harry en Henny Eggels van
Ravenhorst Recreatie bergen werk verzet. De aanleg van
hun camperpark, met alles wat daar bij hoort, is een feit.
In september 2013 tijdens een camperreis was het echtpaar
aan het filosoferen over wat ze ‘later’ wilden gaan doen.
Op dat moment woonden ze in Bennekom en werkten al
vele jaren samen in de tandartspraktijk van Harry. Het idee
om een camperpark op het platteland te beginnen sprak hen
wel aan. “Al zoekend op het internet kwamen we deze locatie in het buitengebied van Diepenheim tegen. We gingen kijken tijdens Kunstmoment Diepenheim en waren gecharmeerd van het Stedeke en van deze locatie vlak aan de Schipbeek”, vertelt Harry. De koop was snel gesloten en in december 2013 begonnen ze hun Diepenheims avontuur. Op de dag van de verhuizing werden ze op traditionele wijze welkom geheten door alle buurtbewoners. Allereerst werden de drie aanwezige vakantiebungalows gerenoveerd. Daarnaast werden 30 luxe camperplaatsen gerealiseerd. Vervolgens was het woonhuis toe aan een grondige verbouwing. Hiermee kwam de wens van Harry om ooit een eigen huis te bouwen uit. “Het is een zeer comfortabele, CO2 neutrale woning geworden waar de verwarming volledig op hout gestookt wordt. Aan het woonhuis hebben we een nieuwe schuur gebouwd met in het dak verwerkte zonnepanelen die stroom leveren aan de campers”, zegt Harry. Als laatste is de voormalige kantine verbouwd tot een ruimte voor bijvoorbeeld vergaderingen of workshops voor maximaal 50 personen. Het echtpaar koos bewust voor een camperpark zonder enige vorm van animatie. Het is daardoor echt een plek voor rustzoekers. “We voelden ons hier meteen helemaal thuis”, zegt Henny. “Harry is op dit moment voorzitter van de ondernemersvereniging en ik ben met veel plezier secretaris van Kunstmoment Diepenheim. Dat heeft ons zeker geholpen om veel mensen te leren kennen.”


www.ravenhorstrecreatie.nl© Foto en tekst Coco Oltra


Maart 2017
 
 
Anders dan de naam doet vermoeden, kun je bij
Hennie en Anja Haanepen ook een fiets huren of een

nieuwe- of tweedehands fiets kopen, al dan niet elektrisch.

Hennie heeft zijn werkplaats sinds juni 2006 in een loods

op het terrein van de familie Polman in Diepenheim. Fietsen

repareren was niet het beroep waar Hennie van jongs af aan

van droomde. Door een reorganisatie bij het bedrijf in

Borculo, waar hij toen als facilitair contactpersoon werkte,

moest hij op zoek naar ander werk. “Ik had inmiddels veel sollicitaties achter de rug en wilde graag weer aan het werk. Ik besloot toen om voor mijzelf te beginnen als rijwielhersteller”, vertelt Hennie. Voor die tijd liep hij een half jaar stage bij een fietsenwinkel in Markelo en hielp hij zijn zoon Jos in diens motorzaak in Neede. Via het ROZ volgden Hennie en Anja een ondernemerscursus waarbij ze veel tips, ondersteuning en begeleiding kregen. “Naast mijn werk als begeleidster van verstandelijk beperkte mensen blijft er gelukkig genoeg tijd over om Hennie in de zaak te helpen. Ik verzorg de administratie en de website en help hem verder daar waar het nodig is”, zegt Anja. Wat hun bedrijf onderscheidt van andere fietsverhuurbedrijven is het feit dat zij de huurfietsen naar de huurders brengen en ook weer ophalen. “Tijdens onze vakanties merkten we hoe lastig het was om met het hele gezin de huurfietsen bij de verhuurder op te halen en zo kwamen we op dit idee”, vertelt Anja. En wanneer iemand in de omgeving bijvoorbeeld een lekke band heeft en niet zelf met de fiets naar hen toe kan gaan, halen ze de fiets bij de klant op. “Ik doe mijn werk met ontzettend veel plezier en wij willen laagdrempelig zijn voor onze klanten en bieden ze graag een goede service”, aldus Hennie.www.haanepenrijwielreparatie.nl     Tel. 06 11216800© Foto en tekst Coco Oltra

Maart 2017

 
 
H. Haanepen Rijwielreparatie


   

  


  
Van jongs af aan wist Gerrit Wentink dat hij hovenier
wilde worden. Hij volgde de landbouwschool in Markelo en
later de tuinbouwschool in Borculo. Een tekenopleiding in
Zwolle en een opleiding bloemsierkunst in Enschede volgden.
Deze laatste opleiding zorgde voor een uitgebreide kennis
van de kleurenleer en stijlperiodes, wat goed van pas komt
bij het ontwerpen. “Vanaf mijn 15e werkte ik een aantal
jaren bij tuincentrum De Graaf in Diepenheim. Vervolgens
een tijd voor de Heidemaatschappij en daarna weer terug naar De Graaf”, vertelt Gerrit. Vanaf 1985 gaf hij vier jaar les op het AOC en in 1986 besloot hij samen met echtgenote Erna voor zichzelf te beginnen in Markelo. “Mijn schoonvader stelde een deel van zijn terrein beschikbaar waar we ‘Hoveniersbedrijf Wentink’ startten”, vertelt Gerrit. Erna verzorgt vanaf het begin de gehele administratie op het kantoor in Diepenheim. “Wij zijn heel trots dat onze zoon Sander vanaf  januari 2011 mede-eigenaar is geworden van het familiebedrijf. Voor iemand met een jong gezin is dat best ingrijpend”, zegt Gerrit. “Sinds de basisschool stippelde ik het plan voor mijn carrière al helemaal uit. Eerst de lagere tuinbouwschool en toen de vierjarige opleiding aan de middelbare tuinbouwschool. Het enige dat niet klopte aan mijn plan was de locatie van de middelbare tuinbouwschool, die was niet meer in Zenderen maar in Almelo”, lacht Sander. Na al die jaren voelt het voor Gerrit nog steeds niet als werk maar is hij elke dag bezig met zijn passie. Het hoveniersbedrijf is inmiddels bijna 2,5 hectare groot, heeft een plantencentrum met een ruim assortiment vaste planten, heesters en (fruit)bomen, is TuinKeur gecertificeerd, werkt duurzaam en biedt de klanten een totaalconcept. Van ontwerp tot aanleg, renovatie, onderhoud en advies.  “Wij hebben een vakbekwaam team en iedereen die bij ons werkt moet klantvriendelijk, betrouwbaar en betrokken zijn”, aldus beiden.


www.hoveniersbedrijf-wentink.nl  Tel.  0547-362825© Foto en tekst Coco Oltra


April 2017


 
 
Hoveniersbedrijf Wentink   

  


  
Erik en Marjo Bijlsma vestigden zich 34 jaar geleden in
Diepenheim. Beiden studeerden in Nijmegen,
Erik tandheelkunde en Marjo aan de Pedagogische Academie.
“Ik heb een jaar in het onderwijs gewerkt en heb toen toch
gekozen voor een opleiding tot mondhygiëniste”, vertelt
Marjo. Op zoek naar een geschikte locatie om een praktijk
te beginnen, reden ze op een dag Diepenheim binnen en
dit stadje met zijn mooie omgeving leek hen een prima plek
om samen het avontuur aan te gaan. “We werkten de eerste 6 jaar in het karakteristieke oude gemeentehuis en verhuisden daarna naar ons huidige pand dat recentelijk een flinke verbouwing kreeg”, zegt Erik. Want inmiddels is de praktijk een echt familiebedrijf. Twee van de vijf kinderen traden in de voetsporen van Erik. “Ik wist net als mijn vader van jongs af aan dat ik tandarts wilde worden. Ik studeerde in 2008 af en vanaf begin 2009 werk ik in Diepenheim”, vertelt Jarik. Larna kwam er wat later achter dat ze ook graag tandarts wilde worden. “Net als Jarik studeerde ook ik in Nijmegen en in 2014 ben ik in de praktijk begonnen”, zegt ze. Jarik en Larna werkten ook in andere praktijken. “Op deze manier deden ze veel ervaring op en zagen dat het samenwerken in onze praktijk nog niet zo slecht was”, lacht Erik. Voor allen geldt dat het sociale aspect van hun werk een belangrijke rol speelt. Binnen de praktijk heeft ieder een eigen aandachtsgebied. Erik en Marjo doen samen de beugelbehandelingen, Jarik is gespecialiseerd in het herstel van gebitsslijtage en Larna doet veel behandelingen van kinderen. “Het proces van samenwerken is heel vloeiend verlopen. Ik sta open voor suggesties over nieuwe technieken die Jarik en Larna geleerd hebben”, zegt Erik. “En wij kunnen veel leren van de ervaring die Erik en Marjo hebben”, lacht Larna.


www.tandartsbijlsma.nl     Tel. 0547-352010


 

© Foto en tekst Coco Oltra


April 2017 
 
Bijlsma Mondzorg
   

  


  
In het voormalige gemeentehuis van Diepenheim zijn een
aantal creatieve ondernemers gevestigd. Een daarvan is
Robert ten Dam met zijn architectenbureau ‘ten dAm
Architecten’. Jaren geleden was het architectenbureau
bekend onder de naam ‘Ten Dam/De Leeuw architecten’
en werd geleid door zijn vader Harrie ten Dam en
Henk de Leeuw. Vanaf 2005 heeft Robert het
architectenbureau overgenomen. Het team bestaat uit
drie à vier mensen, afhankelijk van het te realiseren project. “Mijn keuze voor dit beroep was niet altijd vanzelfsprekend. Toen ik een jaar of zestien was leek mij industriële vormgeving wel leuk. Ik wilde dan met name mooie auto’s ontwerpen. Het ontwerpen van bijvoorbeeld een koffiezetapparaat sprak mij niet zo aan”, lacht Robert. Het werd uiteindelijk een studie Bouwkunde aan de Technische Universiteit van Delft. Het architectenbureau biedt vele mogelijkheden en houdt zich onder andere bezig met architectuur, bouw, verbouw, interieur en meubilair. “Bij een ontwerp houden wij sterk rekening met de wensen van de gebruiker en de omgeving waarin het gebouw komt te staan. De aspecten duurzaamheid, gebruiksgemak en comfort zijn daarbij vanzelfsprekend”, vertelt Robert. “Er moet wel een ‘klik’ zijn met de opdrachtgever want we gaan samen een proces in waarbij het soms lang kan duren voor het project klaar is”. Nadat alle wederzijdse ideeën, wensen en mogelijkheden besproken zijn met de particuliere- of professionele opdrachtgever begint het ontwerpen. Robert en zijn team kunnen daarna de gehele bouw begeleiden, ze zijn de spin in het web en sturen de diverse werkzaamheden aan. Enkele gerealiseerde projecten in Diepenheim waarbij Robert betrokken was zijn de laatste verbouwing van Kunstvereniging Diepenheim, het Drawing Centre, Villa Nieuw Kagelink en Knooperf Nijenhuis Westerflier. “Onze drijfveer is vernieuwende, gebruiksvriendelijke en betaalbare gebouwen te maken. Het belangrijkste voor ons hierbij is dat men zich thuis voelt in het gebouw dat wij gerealiseerd hebben”, aldus Robert.


www.tendamarchitecten.nl


© Foto en tekst Coco Oltra


April 2017
 
 
ten dAm Architecten

 
   

  


  
Jan Ligtenberg kwam op zijn 15e vanuit Rijssen in Diepenheim

terecht. Hij deed er vakantiewerk als pannenkoekenbakker

bij Watermolen Den Haller, waar hij ook zijn echtgenote Cindy

leerde kennen. “Ik volgde later een bakkersopleiding, maar

toen ik regelmatig op weg naar huis na een avond stappen

de bakkers ’s nachts aan het werk zag gaan, leek dit vak mij

toch minder aantrekkelijk”, lacht Jan. Hij koos voor een

opleiding tot restaurantkok en deed werkervaring op bij

meerdere restaurants in de omgeving. Daarnaast behaalde Jan ook zijn diploma ‘leermeester keuken’. In 1992 kocht hij samen met Cindy café-restaurant Boonk in Diepenheim en na dit pand later grondig te verbouwen werd het Restaurant en Eetcafé ‘De Heerlijckheid’. “Het is hard werken in de horeca en inmiddels hadden we drie dochters waar we ook graag de nodige tijd aan wilden besteden. Ik merkte dat het steeds moeilijker werd om het gezinsleven te combineren met de lange werkdagen in de horeca”, vertelt Jan. Daarom besloten ze twaalf jaar geleden de exploitatie van het restaurant te verkopen en het pand te verhuren aan Grolsch. Bij de onderhandelingen hierover werd Jan bijgestaan door het bedrijf Tower Horeca, een gespecialiseerd horeca makelaarskantoor uit Arnhem. Na intussen een winterseizoen als huismanager voor de Nederlandse skiploeg in Oostenrijk te hebben gewerkt, werd Jan zeven jaar geleden inmiddels met zijn eigen onderneming JLC Horeca Consultancy gevraagd zich bij Tower Horeca aan te sluiten. Samen met drie collega’s bemiddelt Jan, zowel in Nederland als internationaal, bij de aankoop en verkoop van horecavastgoed en exploitaties en geeft adviezen aan ondernemers. Zijn eigen jarenlange horeca-ervaring komt hem bij dit werk zeer goed van pas. “Wij nemen onze klanten alle zorg uit handen, of het nu gaat om aan- of verkoop van een exploitatie of vastgoed of de verhuur van horecapanden”, aldus Jan.www.towerhoreca.nl      Tel 06 53383248© Foto en tekst Coco Oltra


April 2017

 
 
JLC Horeca Consultancy


 
   

  


  
Gerard Geerdink wist het als kleine jongen al; hij wilde net
als opa Willem en vader Johan boer worden. Hij volgde de
lagere- en middelbare landbouwschool. Zijn moeder Riek zag
liever dat hij een opleiding op de Mavo zou doen, maar
dat zag de jonge Gerard niet zitten. Hij nam het bedrijf
met vleesvarkens en zoogkoeien op boerderij ‘De Wezel’
over. Zijn ouders verlieten op een gegeven moment de
boerderij waar zijn vader geboren en getogen was en
verhuisden naar Diepenheim zelf. Gerard werkte vier dagen per week op de boerderij en gedurende drie dagen pleegde hij onderhoud aan sloten en gras en werkte voor een bedrijf in Deventer dat waterbronnen boorde. “Het agrarisch bedrijf was te klein voor een goede toekomst” vertelt Gerard. “Door de MKZ uitbraak in 2001 werd het allemaal nog moeilijker. Dus in oktober 2005 nam ik de voor mij zeer moeilijke beslissing om te stoppen met het agrarisch bedrijf. Emotioneel zwaar om dat ik boer was in hart en nieren.” Gerard kreeg toen de kans om een klein, goedlopend bedrijf in reinigings- en dierverzorgende producten voor de melkveesector over te nemen. “Ik was geen handelsman en deed de dingen op geheel eigen wijze. Op deze manier kreeg ik een vertrouwensband met de boeren waar ik mijn producten aan lever” zegt Gerard. Inmiddels is zijn bedrijf behoorlijk gegroeid en wordt hij voor 20 uur in de week bijgestaan door zijn zwager Rob. Gerard voorziet een gebied in een straal van 45 km rond Diepenheim en Rob werkt wat noordelijker. Het bedrijf levert voor 85% producten aan met name de melkveesector en voor de overige 15% aan instellingen, scholen en horeca. “De eerste jaren na de omschakeling waren moeilijk, vooral als je hart bij het boeren ligt, maar achteraf gezien heb ik de juiste keuze gemaakt”, aldus Gerard.Kiefteweg 1 7478 RG Diepenheim  Tel. 06 13601161© Foto en tekst Coco Oltra


April 2017


 
 
Handelsbedrijf Geerdink 
   

  


  
Henk Lansink wist het als jongetje zeker; hij wilde
vrachtwagenchauffeur worden. Maar deze droom kwam
helaas niet uit. Hij werd geboren op een boerderij aan de
Dr.CAJ Quantstraat en woonde later in de Grotestraat,
waar zijn ouders een cafetaria hadden. Als achtjarige
ging hij vaak met zijn oudere broer mee naar Nijha in Lochem,
het bedrijf waar zijn broer werkte. Het constructiewerk
wat bij dit bedrijf gedaan werd had zijn interesse.
“Ik besloot een technische opleiding te volgen met als richting metaal. Ik kwam toen als leerling weer terecht bij Nijha en ben daar ook na het behalen van mijn diploma blijven werken. Ik heb er heel lang met veel plezier gewerkt, maar op een gegeven moment heb ik toch door omstandigheden mijn baan opgezegd”, vertelt Henk. Na zes maanden nagedacht te hebben wat hij verder wilde gaan doen, kreeg hij het verzoek of hij een tribune op maat wilde maken. Zo gezegd zo gedaan en hij verhuurde deze tribune daarna regelmatig en er kwamen wat sport en spel attributen bij in de verhuur. En zo begon hij dertien jaar geleden SST Verhuur Diepenheim en ziet zijn werk als zijn hobby. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een bedrijf dat niet alleen tenten, podia,en tribunes verhuurt maar ook evenementen zoals bruiloften, jubilea, buurtfeesten etc., van A tot Z kan organiseren. “Ik lever alles wat er nodig is zoals bijvoorbeeld horecabenodigdheden en  catering. Daarbij werk ik dan samen met bedrijven waar ik goede ervaringen mee heb. Het hele evenement moet perfect verlopen want het is tenslotte mijn visitekaartje. Ik denk bij het organiseren en opbouwen van alles altijd of ik er graag zelf zo zou willen zitten”, zegt Henk. Naast zijn werk besteedt hij al 41 jaar veel tijd aan de Diepenheimse Schutterij. “Mijn andere passie”, lacht Henk.sstverhuurdiepenheim.webnode.nl   Tel. 0547 351611© Foto en tekst Coco Oltra


April 2017 
 
SST Verhuur Diepenheim
 
   

  


  
In 1901 kreeg het oorspronkelijk als herenhuis gebouwde
pand een horeca bestemming en in 1932 werd de Pol
verbouwd waardoor de feestzaal groter werd. “Jarenlang
werd het pand gebruikt als danszaal, clubhuis voor diverse
verenigingen, kermis en schuttersfeesten. In 1966 werd de
Pol verkocht aan molenaar Hofhuis die de feestzaal gebruikte
als opslagruimte” vertelt beheerder Henk Potman. De in
verval geraakte herberg stond meer dan 40 jaar leeg tot in
2008 de Diepenheimse werkgroep ‘Harde Wos en Schrikdroad’ er allerlei evenementen organiseerde. Er vond onder leiding van ‘Kunstwerk Diepenheim’ een grondige verbouwing plaats en de herberg werd in ere hersteld. Vanaf 23 mei 2014 biedt Cultuurcentrum Herberg de Pol, net als lang  geleden, onderdak aan allerlei Diepenheimse verenigingen. “We hebben een feestzaal met een uitrijdbare tribune die plaats biedt aan 133 mensen. Hier is een keur aan voorstellingen bij te wonen”, zegt Henk. Alle ruimtes zoals de Feestzaal, de Hofhuiszaal, de Klepperzaal, de Borgmannenkamer en het Zandjansatelier zijn multifunctioneel inzetbaar. In de kelder bevinden zich bovendien twee oefenruimtes voor muziekstudenten en er is een buitenpodium beschikbaar. In de gezellige foyer en het café of op het buitenterras kunnen de gasten genieten van een drankje of koffie en thee met appeltaart. ’s Zomers kun je er ook terecht voor een lunch. Het informatiepunt van de VVV en de Bibliotheek beiden ook in het gebouw gevestigd, zijn zeven dagen in de week geopend. Het ‘Ottenhuis’, een gebouw dat ook bij de Herberg hoort en zich aan de overkant bevindt, leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor lezingen. De professionele keuken wordt twee keer in de week gebruikt door kookclubs die na het koken de bereidde gerechten nuttigen aan de grote tafel in de naastgelegen Heerenkamer. “Cultuurcentrum Herberg de Pol heeft als belangrijkste doel het de gasten maximaal naar de zin te maken”, aldus Henk.


www.herbergdepol.nl    Tel. 0547 352911© Foto en tekst Coco Oltra


April 2017
 
 
Cultuurcentrum
Herberg de Pol
 
   

  


  
Wim Greven wist aanvankelijk niet wat hij wilde gaan doen.
Na de Mavo zag hij zichzelf niet altijd binnen werken.
De vrijheid en het buiten werken in de bouw trokken hem
meer. Hij dacht dat de bouw misschien ook wel iets voor
hem was en zo gezegd zo gedaan. ”Ik koos voor een
opleiding in Rijssen tot metselaar”, zegt Wim. Vanaf
zijn 17e werkte hij voor diverse bouwbedrijven. Toen op
een gegeven moment de tijden in de bouw moeilijker
werden, kreeg hij vaak een contract voor zes maanden
of korter. “Dus zes maanden hier en dan weer zes maanden daar werken. Na een poosje vond ik dat niet prettig meer. Een collega vroeg me of ik niet voor mezelf wilde beginnen om dan samen met hem klussen aan te pakken”, vertelt Wim. Na overleg met echtgenote Gerdien besloot Wim, een allround vakman, in september 2006 de gok te wagen en startte, met succes, zijn Metsel & Klusbedrijf. Gerdien heeft een agrarische achtergrond en werkt bij kwekerij Linthorst. Bovendien is ze volgens Wim onmisbaar voor zijn bedrijf, ze verzorgt namelijk de gehele boekhouding voor hem. “Naast metselwerk en timmerwerk doe ik allerlei andere klussen. Van het bouwen van een varkensschuur tot het maken van een complete badkamer”, zegt Wim. Soms werkt hij daarbij samen met andere kleine bedrijven. Wim komt oorspronkelijk uit Goor en Gerdien uit Markelo. Vanuit het keukenraam van hun boerderij in Diepenheim kun je het ouderlijk huis van Gerdien zien liggen. Wim heeft zijn klanten vooral in Goor, Markelo en Diepenheim. Men vindt het prettig om met Wim te overleggen en indien mogelijk ook al het werk door hem te laten doen. “Het leuke aan mijn werk is de afwisseling. Mijn werk is mijn hobby en mijn hobby is mijn werk. Wat wil je nog meer”, lacht hij.


Tel. 0547 352378  of  06 10783464


© Foto en tekst Coco Oltra


Mei 2017

 
 
Wim Greven
Metsel & Klusbedrijf
 
   

  


  
Wat eind jaren zeventig begon als Galerij 1881 op de zolder
van het voormalige gemeentehuis van Diepenheim, groeide
uit tot Kunstvereniging Diepenheim. Het expositiegebouw
is gebouwd in 1990 en  volledig gerenoveerd in 2012. “We
zijn er trots op dat dit als een van de weinige
kunstinstellingen in Nederland geen stichting maar een
vereniging is met leden. Twee curatoren bepalen welke
kunstenaars komen exposeren. Het is dus geen
kunstenaarsvereniging die eigen werk van de leden toont”,
vertelt Just Schimmelpenninck, voorzitter van de vereniging.  Kunstvereniging Diepenheim is een presentatie instelling en wordt ondersteund door het Mondriaan Fonds, de Provincie Overijssel en de Gemeente Hof van Twente. In het markante grijze pand worden vier exposities met ruimtelijk werk per jaar georganiseerd. Daarnaast is er buitenkunst, waaronder het Gazebo, een hostatuin van Urbain Mulkers, de tuinen van herman de vries en de Boomtuin van Jeroen Kooijmans. “Vanaf juli komt er in het Gazebo een permanente uitkijktoren, een nieuw  kunstwerk van Lucas Lenglet”, zegt Ingeborg Wind, coördinator bij de vereniging. “Regelmatig geven we educatielessen over de tentoonstellingen aan kinderen van de basisscholen en voortgezet onderwijs in de Hof van Twente.” Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de hulp van vele vrijwilligers. “Ze komen niet alleen uit Diepenheim, maar uit de hele regio”, zegt Gerry Voskamp, secretarieel medewerker en coördinator van de vrijwilligers. “Ze zorgen voor het onderhoud aan de tuinen, zijn suppoost, transporteren de kunst of bieden technische ondersteuning.” Sinds oktober 2011 is er het Drawing Centre Diepenheim bijgekomen waar jaarlijks vier exposities met hedendaagse tekenkunst getoond worden. Sinds anderhalf jaar is er ook een lithowerkplaats in de kelder van Werkplaats Diepenheim, hier worden regelmatig workshops lithografie gegeven. “Met de komst van de Kunstvereniging zijn er in de loop der jaren veel initiatieven rondom kunst ontwikkeld en dat is goed voor Diepenheim”, lacht Just.


www.kunstvereniging.nl© Foto en tekst Coco Oltra


Mei 2017


 
 
Kunstvereniging Diepenheim

 
   

  


  
Jarenlang was de VVV Diepenheim gevestigd in het
‘Plumershuuske’, een meer dan 150 jaar oud pandje. Sinds
mei 2014 is de VVV als agentschap ondergebracht in het
moderne Cultuurcentrum Herberg de Pol in Diepenheim.
“Dit agentschap wordt bemand door vrijwilligers en
zonder hen zou de VVV niet kunnen draaien”, zegt
Tom Jannink, voorzitter van de VVV Hof van Twente.
Samen met kwartiermaker Mark van het Bolscher en een
nieuw bestuur, met daarin Dirk Stevens voor Diepenheim,
maakte de VVV Hof van Twente dit jaar een frisse start. “Ik ondersteun de organisatie tot eind december 2017 voor twee dagen per week, om samen te kijken wat de juiste stappen zijn voor de toekomst. Mijn werk als docent Toerisme en Recreatie bij Saxion komt hierbij goed van pas”, zegt Mark. “Waar we op het moment mee bezig zijn is het zoeken naar een manier om de organisatie zó in te richten dat iedereen die er bij betrokken is tevreden is. Hierbij kun je denken aan toeristen, recreanten, ondernemers en medewerkers”, vertelt Tom. Samen met de gemeente Hof van Twente en ondernemers wordt er gewerkt aan een ‘Hofbrede’ marketingorganisatie waarin toerisme en recreatie een belangrijke plaats innemen. De nieuwe aanpak is dat in de toekomst juist de ondernemers meer het voortouw nemen en dat de VVV een meer facilitaire en aanjagende rol heeft. Onmisbaar is marketingmanager Lionne Wolberink, oorspronkelijk uit Diepenheim afkomstig. Sinds haar afstudeeropdracht voor de VVV Hof van Twente in 2008 is zij in vaste dienst en kent de organisatie door en door. De taken van de VVV zijn informatievoorziening, gastheerschap, promotie en productontwikkeling. De VVV Hof van Twente ontwikkelde voor Diepenheim De Zes Kastelenfietsroute en organiseert de Midzomerfiets4daagse Diepenheim, de Familiefietsdag ‘De Boer op’ Diepenheim samen met De Vrouwen van Nu Diepenheim en een Kastelenwandeling tijdens de jaarlijkse kerstmarkt.  Op de foto Lionne Wolberink en Ineke de Boerwww.vvvhofvantwente.nl/Hof-van-Twente/Diepenheim© Foto en tekst Coco OltraJuni 2017 
 
VVV agentschap Diepenheim


 
   

  


  
Handelen zit Sarino Neplenbroek in het bloed. Meerdere

familieleden zitten in de handel en ook Sarino koos

deze weg. Hij volgde de opleiding detailhandel en verkoop

en liep vervolgens stage bij een autobedrijf. “Toen ik nog

op school zat in 2008, kocht ik de eerste auto en knapte

die op om hem vervolgens weer te verkopen vanuit mijn

ouderlijk huis” vertelt Sarino. Na een aantal jaren voor

een baas te hebben gewerkt kreeg hij in mei 2012 de

kans om in Markelo een pand te huren en daar zijn

‘Autobedrijf Neplenbroek’ te starten. “Dat was een goede locatie langs de doorgaande weg waar ook veel toeristen langskwamen. Ik kreeg steeds meer vraag naar onderhoud en reparaties en daar had ik in Markelo helaas geen eigen mogelijkheid voor”, aldus Sarino. Toen in november 2015 de huidige locatie in Diepenheim vrijkwam kreeg hij de kans de werkplaats te kopen. Sinds april 2016 kan hij dus ook het onderhoud en reparatie aanbieden. De naastgelegen showroom kwam in november 2016 vrij en Sarino besloot die erbij te kopen en grondig te renoveren. Zijn team bestaat uit 2 monteurs en planner Erik Leunk, hij ontvangt de klanten bij de werkplaats. “Ik richt mij nu volledig op de in- en verkoop. Mijn klanten komen uit heel Nederland. Maar zelfs uit het buitenland, vaak zijn dit particuliere verzamelaars die interesse hebben voor een van mijn occasions”, zegt Sarino. “Ik koop graag Nederlandse auto’s, zodat ik weet waar de auto’s vandaan komen en de Nationale Auto Pas is vanzelfsprekend”. Het autobedrijf heeft diverse acties waaronder een volledige APK voor € 29,95 en een aircoservice voor € 49,95. Het is belangrijk voor Sarino om een goed team te hebben en zorgvuldig te werken. “Klanten zijn op afspraak zelfs ’s avonds, in het weekend en op feestdagen welkom”, zegt hij.


www.autobedrijfneplenbroek.nl    Tel. Verkoop 0547 388604  Werkplaats 0547 351247


© Foto en tekst Coco Oltra


Juni 2017
 
 
Autobedrijf Neplenbroek

 


 
   

  


  
Sinds mijn 15e werk ik in de bouw en moest het eerste jaar
nog op de fiets naar mijn werk”, lacht Wilfried Ten Thije.
Na de LTS volgde hij diverse vakopleidingen zoals leerling,
gezel en meester in de bouw. Een uitvoerders opleiding en
opleidingen tot aannemer en hoofdaannemer volgden.
“Op mijn 48e begon ik aan een restauratieopleiding voor
monumenten. Ik had inmiddels veel ervaring op dit
gebied opgedaan door mijn werk voor de landgoederen.
Door deze opleiding leerde ik ook het administratieve gedeelte dat je nodig hebt in verband met subsidieaanvragen et cetera”, vertelt Wilfried. Jarenlang had hij in Diepenheim zijn goedlopende ‘Aannemersbedrijf Ten Thije’, met zo’n 10 á 12 mensen in dienst. Tot in 2011 tijdens de recessie twee grote opdrachtgevers zich opeens terugtrokken en het bedrijf acuut zonder werk zat. Een faillissement volgde. Na een poosje voor een baas te hebben gewerkt kon Wilfried deze moeilijke periode afsluiten. “Op 31 maart 2015 ben ik mijn eenmansbedrijf ‘Bouwbedrijf Ten Thije’ begonnen. Mijn buurman Jos Haanepen bouwde een werkplaats en die huur ik van hem. Het is fijn om weer een werkplaats met goede machines te hebben”, zegt Wilfried. “Vertrouwen en een goede communicatie met de opdrachtgevers zijn belangrijk. De opdrachtgevers zijn ondernemers en particulieren en komen vooral uit de buurt van Diepenheim. Wilfried beheerst alle facetten van het bouwvak. “En die afwisseling is juist wat mijn werk zo aantrekkelijk maakt’, zegt hij. “Ik kan nu mijn eigen tijd indelen en ben daardoor zeer flexibel in werktijden. En mocht ik bij een grote klus hulp nodig hebben, vraag ik wat vakmensen die ik ken om mij te helpen.” Wilfried was 27 jaar lang vrijwillig brandweerman en werd daarvoor in februari 2017 geridderd. ‘Daar doe je het niet voor, maar de waardering die je krijgt is natuurlijk wel fijn”, zegt hij.Tel 06 53392623


© Foto en tekst Coco OltraJuli 2017

 
 
Bouwbedrijf Ten Thije


 


 
   

  


  
Irma Rouweler uit Markelo heeft een lange horeca-ervaring.
Aanvankelijk deed ze een Schoevers opleiding maar koos
daarna voor de middelbare hotelschool in Wageningen.
“Dit was een praktijk gerichte opleiding met een heel brede
basis waar ik veel geleerd heb. Ik deed er ook ervaring op als
kok en behaalde een graad in wijnkennis”, vertelt Irma.
Ze werkte onder andere in Hotel l’Europe in Amsterdam,
het Kurhaus in Scheveningen en hotel Corona in Den Haag.
Daarna heeft ze haar vakkennis op alle vlakken verder
ontwikkeld in Markelo. In mei 2016 heeft Irma Rouweler haar café aan het plein ‘onder de platanen’ in Diepenheim geopend. Sinds juli 2017 heeft ze het restaurant ernaast ook overgenomen. “Ik heb deze supermooie plek van Veronie Eijsink overgenomen en ga die op mijn eigen wijze voortzetten als ‘Irma’s Food Drinks & Friends’ en in overleg is bijna alles mogelijk”. lacht zij. Zijn er speciale menuwensen, het vieren van een feest of kookclubs die een speciaal menu willen bereiden, Irma staat er voor open. Het restaurant biedt een keur aan lekkere gerechten, groot of klein en voor elk wat wils, met overdag een lunchkaart. Irma’s werkt zonder vaste kok. “Ik vind het heerlijk om zelf te koken. Onze soepen en sausen bijvoorbeeld zijn huisgemaakt”, zegt Irma. Samen met een enthousiast team van jonge mensen runt zij keuken, restaurant en café. En vanaf september komt haar dochter Britt, die een koksopleiding volgt, haar in de keuken helpen en komt dochter Roxanne in de bediening helpen, een echt familiebedrijf dus. “Wij willen dat onze gasten een leuke beleving hebben gehad wanneer ze bij ons de deur uitgaan. En wat ik zo fijn vind aan Diepenheim is dat het een hechte gemeenschap is. In het café heerst een saamhorigheid onder de gasten waarbij iedereen welkom is”, aldus Irma.


Facebook pag. Irma’s café of Irma Rouweler Tel 0547 351450 woensdagavond gesloten© Foto en tekst Coco OltraAugustus 2017


 
 
Irma’s Food Drinks & Friends 


 
   

  


  
René Floor is geboren en getogen in Diepenheim.
Zijn ouderlijk huis stond aan de Oude Goorseweg waar
zijn vader een forellenkwekerij had. De familie Floor
was een echte ondernemersfamilie. René ging echter
een grafische opleiding doen. “Het werd een opleiding in
Eindhoven omdat ik daar kennissen had. Van jongs af
aan tekende ik heel graag en ik koos daarom voor een
grafische opleiding”, vertelt René. “Ik maakte kennis met
diverse disciplines binnen de opleiding waaronder ook tekenen.
Maar ik had al snel door dat mijn tekenkunst niet voldoende was om de richting van vormgeving te kiezen”, lacht hij. Het werd uiteindelijk een grafisch- technische richting. Lange tijd werkte René bij drukkerijen in onder andere Goor en Rijssen. Na het overlijden van zijn vader heeft hij nog een aantal jaren de forellenkwekerij voortgezet maar zijn hart lag toch bij het grafisch vak. Ruim tien jaar geleden besloot hij voor zichzelf te beginnen met zijn bedrijf ‘Refloweb’. Anders dan de naam doet vermoeden, doet hij meer dan alleen websites maken. De nadruk ligt vooral op het maken van print- en drukwerk zoals flyers, posters, boekjes, huisstijldrukwerk en buitenreclame. Eigenlijk alles wat met drukwerk te maken heeft. René geeft zijn klanten advies en begeleidt het proces vanaf de voorbereiding en opmaak (DTP) tot aan de uitvoering. Adverteren deed hij nooit, mond tot mond reclame heeft er voor gezorgd dat zijn klanten hem weten te vinden. Ze komen veelal uit Diepenheim en de directe omgeving. René was betrokken bij het ‘Molennieuws’, de voorloper van ‘Deeps Nieuws’. En voor de Diepenheimse Schutterij en de Stedeker Dansers maakte hij mooie jubileum boeken. Een van de sites die hij maakte is die van de Ondernemersvereniging Diepenheim. “Gedurende het winterseizoen van oktober tot april werk ik voor een drukkerij die campingboekjes maakt”, zegt René.


 

www.refloweb.nl     Tel. 06 - 38534720© Foto en tekst Coco OltraAugustus 2017 
 
Refloweb


 


 
   

  


  
Eind 2015 is het project ‘Kunstwerk’, met als doel
Diepenheim toonaangevender te maken op het gebied
van kunst en cultuur, afgerond en is ‘Stichting de
Heerlijckheid Diepenheim’ opgericht. “Om Diepenheim in
de toekomst niet te laten veranderen in een slaapstadje
is kunst, cultuur en natuur de nieuwe economie van
Diepenheim” vertelt Jan Eijsink, projectleider van de
stichting. Om de krachten te bundelen werkt de
stichting nauw samen met Kunstvereniging Diepenheim,
Herberg de Pol, Kunsten op Straat en Werkplaats Diepenheim. De Heerlijckheid Diepenheim exploiteert samen met een aantal vrijwilligers de Werkplaats, een plek voor kunstenaars in de breedste zin van het woord om te werken en te logeren gedurende een bepaalde tijd. “We krijgen hiervoor veel aanvragen van kunstenaars en theatermakers. Ze ervaren het werken daar als zeer prettig en genieten daarnaast van de prachtige natuur van Diepenheim”, zegt Jan. De stichting heeft tevens als doel Diepenheim in brede zin te promoten. Hierbij is ook de samenwerking met Diepenheimse- en Hof van Twente  ondernemers van groot belang. Een groter aantal bezoekers aan Diepenheim en omgeving is immers ook gunstig voor hen. In februari 2016 vond bijvoorbeeld voor de eerste maal ‘Heerlijck Licht’ plaats, een vijf kilometer lange wandelroute langs lichtobjecten en installaties. En in juli dit jaar een zestien kilometer lange wandel-/fietsroute ‘Heerlijck Zicht’  langs landschapskunst en installaties in Diepenheim en Goor. Tijdens dit project waren er themaweekenden zoals een Tekenen- en schilderweekend, een Literair weekend, een Theaterweekend, Sieraad in Zicht, een Open Tuinen weekend met ‘gardensongs’ en een Markten- en Fairs weekend. De opzet is beide projecten ieder jaar om en om te organiseren, waarbij ‘Heerlijck Licht’ dan 10 dagen zal duren. “En in de zomer van 2018 komt Toneelgroep Jan Vos weer naar een boerderij in Diepenheim of omgeving met de voorstelling Koning van het grasland ”, kondigt Jan alvast aan.


www.deheerlijckheiddiepenheim.nl foto: Dirk Hakze tijdens Heerlijck Zicht


© Foto en tekst Coco Oltra


Aug. 2017
 
 
Stichting
De Heerlijckheid Diepenheim 


 
   

  


  
Àlafran herbergt meerdere ondernemingen.
Allereerst Galerie Àlafran, een sfeervolle galerie in
Diepenheim gerund door Irma en Hugo Blank.
Toen zij in september 2008 de voormalige bakkerij kochten
wilden ze er graag een galerie beginnen. Dit idee ontstond
mede door de ontwikkelingen op het gebied van kunst en
cultuur in Diepenheim. Na een jaar van intensief en
grotendeels eigenhandig verbouwen, openden ze in
september 2009 hun galerie. “Wij exposeren in diverse
ruimtes van de galerie kunstwerken van klassiek tot modern en zowel abstract als figuratief”, vertelt Irma, oorspronkelijk afkomstig uit Goor. Belangrijk criterium hierbij is verzorgd werk van een hoge kwaliteit. “Op verzoek kunnen wij kunstwerken bij de klant thuis tonen zodat zij een betere keus kunnen maken’, zegt Irma. Hugo, geboren in Leiden, is na vele omzwervingen en beroepen terecht gekomen in Diepenheim. “Van oorsprong was ik Meester Bloemschikken en dat schikken doe ik nu nog steeds maar dat met riet”, lacht hij. Hij wilde altijd al liever buiten werken en vond een baan bij een rietdekkersbedrijf waar hij het vak vanaf de basis leerde. “In 2001 ben ik voor mijzelf begonnen met ‘Rietdekkersbedrijf Àlafran’ en regelmatig werkt Irma mee in het bedrijf”, vertelt Hugo. Hij gebruikt het liefst Nederlands riet omdat dit beter schikt dan het goedkopere riet dat uit China komt. In de loop van dit jaar starten ze ‘Àlafran in Bedrijf’. Een mogelijkheid voor bedrijven om gedurende een jaar, tegen een vergoeding, wisselende kunstwerken van drie verschillende kunstenaars in het bedrijf te plaatsen. Aan het einde van dit jaar is er genoeg ‘gespaard’ om één van de geëxposeerde werken permanent aan te schaffen. De bijzondere naam Àlafran kozen Irma en Hugo als eerbetoon aan Hugo’s moeder Fran. “Ze zegt altijd ‘doe wat je hart je ingeeft’ en dat doen we met plezier!”, zeggen Irma en Hugo.www.alafran.nl   Tel. 0547 351718  Rietdekkersbedrijf Àlafran Tel. 06 20061227


© Foto en tekst Coco OltraAug. 2017

 
 
Àlafran
 


 
   

  


  
“Ik ben geboren in een kindertehuis in Serooskerke in
Zeeland”, lacht Ernst Ossewaarde. “Mijn ouders hadden
daar de leiding.” Ernst had geen vastomlijnde plannen
voor een opleiding. “Door mijn interesse voor gebieds- en
landschapsontwikkeling koos ik voor de opleiding
Cultuurtechniek aan Hogeschool Larenstein in Velp, een
brede opleiding waar ik onder andere veel leerde over wet-
en regelgeving”, vertelt hij. Ruim 20 jaar woont Ernst
Ossewaarde samen met echtgenote Fija in Diepenheim.
Voor een baan bij NORT Twente, een toeristisch adviesbureau, kwam hij terecht in deze regio. Na een jaar in Goor te hebben gewoond, zochten ze een plek om zich permanent te vestigen. Het werd de voormalige bakkerij van Oldemenger aan de Watermolenweg. Dit pand was na een eigenhandige verbouwing zeer geschikt om te wonen en om een atelier/galerie voor Fija te huisvesten. Na zes jaar voor NORT te hebben gewerkt is Ernst in 1998 zijn eigen bedrijf TRO advies & Projectmanagement begonnen, met als specialisme vrijetijdseconomie. Daarnaast werkte hij van 2008 tot 2015 voor Arcadis, een ontwerp- en consultancyorganisatie. Belangrijke thema’s in het werk van TRO Advies zijn innovatie, conceptontwikkeling, managementondersteuning, financiering en samenwerking. “Een van de projecten waar ik op dit moment samen met Henry Betting (architect) en Peter Davids (bouwkundige) aan werk, is de ontwikkeling van een nieuw toeristisch verblijfsconcept voor De Klashorst in Hardenberg”, vertelt Ernst. Naast zijn dagelijks werk vindt hij ook nog tijd om zich met andere activiteiten bezig te houden. Oorspronkelijk mede-initiatiefnemer van Kunstmoment Diepenheim, helpt hij Fija nog ieder jaar met de randactiviteiten van dit evenement op hun locatie. Tijdens ‘Heerlijck Zicht’ organiseerde hij samen met sieraadontwerper Frank van Zwicht ‘Sieraad in Zicht’. Ook is hij regelmatig actief bij de Hofkerk in Goor.  “En als tegenhanger voor mijn bureauwerk vind ik het fijn om te klussen, ook in opdracht”, aldus Ernst.


www.troadvies.nl       Tel. 06 53696560© Foto en tekst Coco Oltra


Sept. 2017


 

 
 
TRO
Advies & Projectmanagement

 


 
   

  


  
Als klein meisje wilde Jose Eijsink heel graag kapster worden.
Vanaf haar achtste was ze daar al mee bezig. Haar droom
kwam uit en ze werkte een aantal jaren als kapster. Daarna
werkte ze zeven jaar bij de Rabobank en in haar vrije tijd
hielp ze bij café Boonk in Diepenheim. “Ik kom uit een echte
horecafamilie van zowel vaders- als moederskant, dus het
zit ons echt in het bloed”, zegt Jose. In april 1988 besloot
ze een ijskistje aan de straat voor haar ouderlijk huis te
zetten om ijs te verkopen aan voorbijgangers.
De ijsverkoop verliep voorspoedig en er kwam vraag naar meer. “Van Ine en Gerrit Boonk kon ik wat tafeltjes en stoelen overnemen en op Hemelvaartsdag had ik mijn eigen terrasje. Ik serveerde koffie met iets lekkers”, vertelt Jose. Sommige gasten vroegen haar naar een plek om te overnachten en ze bood haar privéruimte aan als slaapplek. “Ik zag groeimogelijkheden en vroeg de gemeente om toestemming. Harrie ten Dam maakte het ontwerp en in juni 1991 werd hotel-restaurant ’t Holt met terras en zeven kamers geopend”, vertelt Jose. Dit liep zo goed dat er in 1998 een vast gebouw met zes kamers bijkwam. En het pand werd uitgebreid met een kleine zaal. ’t Holt is tevens een pleisterplaats voor mensen die een busreis maken. Vaak wordt er dan voor koffie, lunch of diner gestopt. Er is een fijne keuken waar vriend en kok Luuk Meyer al negentien jaar de scepter zwaait. Zoon Micha volgde een opleiding aan de hotelschool, werkte een tijdje in Engeland en vertrok voor de liefde naar Indonesië en is daar getrouwd. Sinds oktober 2015 is hij samen met zijn gezin terug in Diepenheim en werkt hij in het bedrijf. “Op onze site worden diverse arrangementen aangeboden, waaronder binnenkort een wildbuffet en die arrangementen zijn rechtstreeks bij ons te boeken”, aldus Jose.www.hoteldiepenheim.nl        Tel. 0547  351844


 

© Foto en tekst Coco Oltra


Sept. 2017 

 
 
Hotel-restaurant ’t Holt


 


 
   

  


  
‘Iets met dieren’ is wat Tom Smit als kind graag wilde
worden. En zoals dat vroeger vaker ging in gezinnen,
werd dit afgeraden door zijn ouders. “Daar kon je
immers je geld niet mee verdienen”, lacht hij.
De uit Ambt Delden afkomstige Tom ging voor een studie
Moleculaire Wetenschappen naar Wageningen, maar dat
was het niet. Er volgde een studie Bedrijfskunde die hij
net voor het afstuderen stopte. “Ik werd hier niet blij
van, de knop moest om. Ik wilde liever met mijn handen
werken”, zegt hij. Tom koos voor een vakopleiding meubelmaker in Almelo en dat beviel goed. Hij deed een jaar lang werkervaring op bij meubelfabriek Ganzeboom in Almelo. “Daarna begon ik in een schuur voor mijzelf en kreeg leuke opdrachten. Op dat moment vroeg een vriend die voor een betonfabriek werkte of ik daar wilde werken als timmerman. Deze vaste inkomsten waren welkom want daar kon ik dan bijvoorbeeld machines van kopen”, vertelt Tom. Hij heeft dit een aantal jaren volgehouden en is toen samen met twee vrienden een betonfabriekje in Rotterdam begonnen. “Op een gegeven moment brak de reisafstand mij op, ik woonde namelijk nog in het oosten”, zegt Tom. In 1999 bouwde hij zijn werkplaats op het bedrijventerrein in Diepenheim en is fulltime voor zichzelf begonnen met zijn bedrijf Ameto. Tom werkt vooral voor particulieren en maakt samen met de klant een ontwerp. Dat kan van alles zijn, van kasten en deuren tot overkappingen maar ook stoelen, tafels en badkamermeubels van hout. “Mijn fascinatie voor beton ben ik niet helemaal kwijt geraakt. Voor hockeycoach Gijs Zegers maak ik zelftrainers van beton voor hockeyspelers en ook een zogenaamd ‘bounce back’ systeem”, vertelt hij. Tom is actief als bestuurslid van de Ondernemersvereniging Diepenheim. “En in mijn vrije tijd mag ik graag een balletje slaan bij de Diepenheimse Pitch & Putt”, zegt hij.Peckedammerstraat 4  Diepenheim Tel. 06 53336191© Foto en tekst Coco OltraSept. 2017
 

 
 
Ameto


 


 
   

  


  
Robbert van der Kooi is geboren en getogen in Diepenheim
en wist van jongs af aan dat hij ‘iets met computers’ wilde
doen. Handelsgeest kreeg hij mee van vaderskant en
bracht die op lagere schoolleeftijd al in de praktijk. “Ik kocht
een cd brander en vroeg vriendjes en leerkrachten welke
muziek ze leuk vonden. Die muziek brandde ik dan op cd’s
die ik verkocht voor vijf euro”, lacht Robbert. Na de
lagere school begon hij aan een opleiding op de Middelbare
Detailhandelschool maar maakte die niet af. Een opleiding
niveau 1 en 2 aan het ROC volgde. “Daar heb ik ook gekozen voor de richting detailhandel en ging één dag in de week naar school en werkte vier dagen in de plaatselijke supermarkt”, vertelt Robbert. Daarna koos hij toch voor de ICT en werkte naast zijn opleiding en behaalde niveau 3 en 4. “Ik werd gewaarschuwd dat ik van mijn hobby niet mijn werk moest maken, want dan had je geen hobby meer. Ik heb daar niet naar geluisterd en deed het toch. En zonder spijt want ik doe al meer dan zeven jaar mijn werk met passie”, zegt hij. Robbert werkt voor Hestronic ICT in Hengelo waar hij het Systeem Netwerkbeheer doet voor het Midden- en Kleinbedrijf. Hij gaat bij bedrijven langs voor onder andere advies, aanleg van computersystemen of voor onderhoud. Zijn handelsgeest kwam toch weer boven en Robbert heeft sinds 2010 naast zijn reguliere werk, zijn eigen bedrijf Van der Kooi ICT opgericht, IT dienstverlening in de breedste zin van het woord. Zijn baas bij Hestronic geeft hem alle vrijheid om dit naast zijn vaste baan verder te ontwikkelen. Sinds kort valt ‘Voip 4 me’, een zakelijk systeem voor internetbellen ook onder zijn eigen bedrijf. “Om verwarring te voorkomen koos ik voor een andere handelsnaam”, zegt Robbertwww.vanderkooi-ict.nl     T 085 3031169© Foto en tekst Coco OltraOkt. 2017

 

 
 
Van der Kooi ICT 


 
   

  


  
Het Ondernemersloket is geen fysiek loket in het
gemeentehuis, maar wordt vertegenwoordigd door
Berryl Michel, Accountmanager Bedrijven. Sleutelwoord
voor het Ondernemersloket is ‘verbinden’. Ondernemers
uit de Hof van Twente kunnen sinds juli 2013 bij haar
terecht met al hun ondernemersvragen. Zoals bijvoorbeeld
over vergunningen, uitbreiding, bouwgrond en starten van
een eigen bedrijf. “Tijdens mijn opleiding Vastgoed liep ik
stage bij de Gemeente Hof van Twente en na mijn
studie kreeg ik hier een baan als beleidsmedewerker Wonen en Economische zaken”, vertelt Berryl. Omdat ondernemers in het verleden met hun vragen vaak naar verschillende afdelingen moesten, zocht de gemeente naar een oplossing met één aanspreekpunt en zo ontstond de functie die Berryl nu vervult. “Ik ben vanaf het begin betrokken bij de samenwerking van de zes ondernemersverenigingen in de gemeente én de Economische Werkgroep. Binnen onze gemeente zijn er ruim 3000 ondernemers, van Zzp’ers tot grote bedrijven en van landbouw- tot internationaal werkende bedrijven”, vertelt zij. ‘Wat zo leuk is aan mijn werk, is het feit dat geen dag hetzelfde is. Ik bezoek regelmatig bedrijven en ondernemersbijeenkomsten. Het is belangrijk dat mensen een gezicht hebben bij een functie. De persoonlijke aanpak zorgt er vaak voor dat een ondernemer de stap naar het Ondernemersloket als laagdrempelig ervaart”, aldus Berryl. Wat zij zo leuk vindt aan het contact met de (toekomstige) ondernemers is dat ze allemaal, ongeacht het vak dat zij beoefenen, hun werk met passie doen. Maar soms zijn er ook schrijnende gevallen, waarbij de ondernemer het financieel moeilijk heeft. Dan is er een samenwerking met het ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) om te zoeken naar oplossingen. Voor de beleidsmatige kant werkt zij samen met Bart Greven, Programmamanager Economie. “Een heldere communicatie is belangrijk, zelfs als je ergens niet aan mee kunt werken is het belangrijk om daar een goed verhaal bij te hebben”, aldus Berryl.www.hofvantwente.nl      Berryl Michel T 06 19384489


© Foto en tekst Coco OltraOkt. 2017

Ondernemersloket
Gemeente Hof van Twente
 


 
   

  


  
Vorige pagina

HomeLidmaatschapOndernemersportrettenBestuurKerstmarkt