Ondernemersportretten (pagina 3)

Bed & Breakfast
De Koningsknecht“Het idee voor een Bed & Breakfast is ontstaan
tijdens een van onze reizen” zegt Janine Eshuis.
“Na een reis van 2 maanden door India en Nepal,
besloten we een langere reis te gaan maken.
We begonnen in Moskou en reisden met de Trans Siberië
express naar China en bezochten daarna Thailand, Australië
en tenslotte  Nieuw Zeeland. Tijdens deze reis logeerden
we op allerlei locaties en zo ontstond het idee om bij
terugkeer in Nederland een Bed & Breakfast te beginnen”.
Met name de persoonlijke benadering van gasten sprak hen daar bij aan. Ze vonden hun perfecte locatie in Diepenheim met zijn prachtige coulissenlandschap en bossen. Voor de in Hengelo geboren Janine geen onbekende plaats door vele fietstochten in de omgeving gemaakt. In de mooie dorpswoning met prachtige tuin startten zij in 1997 hun Bed & Breakfast ‘De Koningsknecht’. Een ideale bezigheid in combinatie met de zorg voor het gezin. De Koningsknecht is een sfeervol huis met smaakvolle, landelijk ingerichte gastenkamers. Het verhaal gaat dat het koetshuis, dat nu dienst doet als een van die gastenkamers, in het verleden gebruikt werd als varkensstal. Maar wees gerust, daar is niets meer van te merken. “Onze Bed & Breakfast biedt plaats aan ongeveer 10 personen. We verzorgen een uitgebreid ontbijt met onder andere warme broodjes, verse jus d’orange en eitjes naar wens klaargemaakt” aldus Janine. Vanuit De Koningsknecht zijn prachtige wandel- en fietstochten te maken, maar rustig een boek lezen in de mooie tuin is ook mogelijk. Restaurants en galeries bevinden zich op loopafstand. Toen de kinderen groter werden en Janine iets meer tijd kreeg, besloot zij een 5 jarige deeltijd studie te doen aan de kunstacademie AKI in Enschede. Ze heeft nu een atelier aan huis en stelt haar huis en atelier open als locatiehouder tijdens Kunstmoment Diepenheim.


www.dekoningsknecht.nl© Foto en tekst Coco Oltra


mei 2016IN Talenten Verbinden!
In 1999 was personeelsbemiddeling, met als specialisatie

werving en selectie van technisch personeel, het werk

dat Iwan Nijkamp deed voor uitzendbureau Vedior.

“Daarna maakte ik een uitstapje naar de hengelsport en

begon voor mijzelf. Al werkend kwam ik erachter dat ik

het marketing gedeelte leuker vond dan de verkoop.

Ik maakte in 2004 mijn eerste website, iets dat ik nu

ook nog steeds doe onder de naam TeqTik. Hengelsport

was mijn hobby en ik heb altijd gezegd dat ik van mijn hobby mijn werk wilde maken. Maar al snel was de magie van de hobby weg en werd het gewoon werk” lacht Iwan. Hij ging terug naar zijn ‘roots’ en kreeg in 2007 een baan bij Tjellens. Naast recruitment hield hij zich daar bezig met coaching, trainingen en outplacement. Altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen besloot Iwan in het voorjaar van 2016 dat het tijd was om voor zichzelf te beginnen. Al zijn talenten en werkzaamheden komen samen in zijn bedrijf ‘IN Talenten Verbinden!’ dat hij op 1 juli 2016 startte. Hier kunnen bedrijven en particulieren terecht voor recruitment, coaching, trainingen en outplacement én dus webdesign. “Ik heb een accreditatie voor het gebruik van de ‘Jungian type index’, een vragenlijst om voorkeuren van mensen in beeld te brengen. Bij mijn trainingen gaat het er om, personeelsleden inzicht te geven in elkaars voorkeuren en begrip te krijgen voor diversiteit” vertelt Iwan. De sport loopt als een rode draad door Iwans leven. Hij komt uit een sportief gezin waar wielrennen een belangrijke plaats inneemt. Samen met twee andere enthousiastelingen heeft hij een plan voor de Kastelenloop Diepenheim, een halve marathon, opgezet. Inmiddels uitgegroeid tot een groot evenement dat in 2017 voor de vierde keer gehouden wordt. “Bij al mijn activiteiten is het contact met mensen datgene waar ik blij van word” aldus Iwan.


www.iwannijkamp.nl   Tel  06 52326147© Foto en tekst Coco Oltra


Sept. 2016
Restaurant Den Haller

 
In de voormalige molenaarswoning uit 1653, naast de
watermolen, is restaurant Den Haller gevestigd. Roellien
en Clemens den Elzen namen 18 jaar geleden het stokje
van de vorige eigenaar over. Clemens, opgegroeid in
Dalfsen, komt uit een echte horeca familie en kreeg
het vak met de paplepel ingegoten. Hij volgde zijn
opleiding aan de hotelschool in Zwolle en deed daarnaast
heel veel praktijkervaring op. Roellien, geboren in Eext
en vanaf haar 11e jaar woonachtig in Delden, volgde een opleiding maatschappelijk werk. “Aangezien Clemens samen met mij een eigen restaurant wilde beginnen, heb ik mijzelf een jaar gegeven om uit te zoeken of het werk mij lag en deed ervaring op bij De Librije, Wientjes en ’t Lansink” vertelt Roellien. Ze vond het leuk en samen met Clemens runde zij in de Zwolse binnenstad het restaurant De Mandarijn. Toen dit te klein werd gingen ze op zoek naar iets anders. “We wilden graag iets buitenaf met een tuin. Via een leverancier hoorden we dat het restaurant Den Haller vrij zou komen. We zijn gaan kijken in augustus ’97 en in januari ’98 zijn we begonnen in Diepenheim” zeggen Clemens en Roellien. Ze hebben bergen werk verzet om de inrichting van restaurant, keuken en tuin naar hun zin te maken. Clemens zwaait de scepter in de keuken en Roellien in het restaurant. Daarnaast hebben ze een hecht team. Deze medewerkers zijn al lange tijd werkzaam bij het restaurant. Clemens kookt met de seizoenen mee. Per seizoen verandert de menukaart ingrijpend en tussendoor worden kleine veranderingen doorgevoerd. Overdag is er een kleine kaart en ’s avonds kunnen de gasten à la carte eten of kiezen voor een steeds wisselend driegangen menu. “Wij willen graag dat het voor iedereen mogelijk is om bij ons te genieten van een heerlijke maaltijd” aldus Roellien en Clemens.


www.denhaller.eu   Tel 0547-351287
© Foto en tekst Coco Oltra


Sept. 2016
Warme Handen


 
In een prachtige, rustgevende omgeving heeft Lia Koek
haar praktijk ‘Warme Handen’ in het buitengebied van
Diepenheim. Lia volgde oorspronkelijk een hoger management
non profit opleiding en werkte vele jaren als P&O adviseur
in de gezondheidszorg. “Omdat ik een workaholic was en
allerlei problemen van anderen met mij meedroeg, heb ik
in 1998 een ernstige burnout gekregen” vertelt Lia.
Ze kwam toen in aanraking met Reiki, waarbij via
handoplegging de levensenergie in balans wordt gebracht. Dit hielp haar zo goed en in 2000 rondde zij haar Masteropleiding Reiki af en heeft hierna duizenden mensen Reiki geleerd. Inmiddels behandelt ze niet meer volgens de Reiki methode maar geeft al pratend healings, zonder aanraking. “Onlangs schreef ik in korte tijd het boek ‘Het nieuwe leven’ waarin ik de dingen die mij van boven af doorgegeven worden beschreven heb. Waarin ik beschrijf dat mensen weer met bezieling vanuit hun hart mogen gaan leven. Iets dat velen vergeten zijn hoe te doen. In mijn praktijk krijg ik veel mensen die teveel vanuit hun hoofd leven en daardoor vastlopen in relaties of werk, of gezondheidsklachten krijgen” zegt Lia. Zij maakt bij een consult een schets om aan te geven hoe een mens in elkaar zit. Een van de behandelingen die zij geeft is de kristalreiniging. “Dit kun je zien als een opruiming van het hoofd en het maken van ruimte in het lichaam. Ze geeft hierin ook workshops. Wat heel belangrijk is voor Lia, is dat men zich bewust wordt dat er meer is tussen hemel en aarde, zonder zweverig te zijn. Praktisch en met beide benen op de grond. “Wat mij voldoening geeft in mijn werk is dat ik mensen inzicht geef en hen daardoor op de goede weg zet. Verder moeten ze het echter zelf oppakken. De oplossing zit in jezelf” aldus Lia.


www.warmehanden.nl    Tel 0547-351433


© Foto en tekst Coco Oltra


Sept. 2016

Gastenboerderij de Ziel


 
Aan de landelijk gelegen Deventerdijk in Diepenheim,
op het prachtige landgoed Westerflier, runnen Paul en
Hanneke Caumanns sinds april 2004 hun Gastenboerderij
De Ziel. Na een korte periode in Suriname woonden Paul
en Hanneke 3 jaar in Almelo en later 18 jaar in Goor.
Omdat ze graag buitenaf wilden wonen gingen ze op
zoek naar een mooie locatie. “In ons achterhoofd hadden
wij het idee om een bed & breakfast te beginnen naast
ons werk. Hanneke als jeugdverpleegkundige en ik als Cultuurtechnisch ingenieur. Door mijn werk voor het Waterschap kwam ik op de mooiste plekken in Twente en in november 2001 lazen we dat deze locatie te koop was. We zijn snel gaan kijken en de ‘klik’ was er”, zegt Paul. Eerst verbouwden ze het woonhuis en twee jaar later volgde het gastenverblijf. De oorspronkelijke boerderij lag iets verderop bij de kruising van de rivieren de Regge en de Schipbeek bij een sluis, een ‘zijl’. In ’t Twents uitgesproken als ‘ziel’. In 1895 werd de boerderij naar een hoger geleden plek verplaatst waarbij de oude gebinten hergebruikt werden. “Wij hebben vier gastenkamers, ieder met een eigen sfeer en naam van een boerderij uit de omgeving. Het gastenverblijf kan ook als groepsaccommodatie worden gehuurd met gebruik van de keuken. We hebben hier inmiddels ook al enkele trouwerijen en bruiloftsfeesten gehad. We stellen onze locatie graag beschikbaar voor dit soort gelegenheden”, vertelt Hanneke. De gastenboerderij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers omdat alles gelijkvloers en zonder drempels is. Vele gasten, ook uit België en Duitsland, hebben inmiddels De Ziel weten te vinden. Dat men zich er thuis voelt blijkt uit het feit dat er gasten zijn die al voor het 11e jaar terugkomen. “En de allereerste gasten voelden zich hier zo thuis, dat zij hun intrek in het voorhuis van de woonboerderij hebben genomen”, vertelt Paul lachend.


www.deziel.nl   Tel 06 23663463© Foto en tekst Coco Oltra


Okt. 2016


Henry Betting architect


 
Eigenlijk wist Henry Betting vroeger niet wat hij ‘wilde

worden’. Zonder een map vol tekeningen ging hij op

gesprek bij de toenmalige kunstacademie AKI in Enschede.

En tot zijn grote verbazing werd hij daar direct aangenomen.

“Dat moet wel voorzienigheid geweest zijn”, zegt hij

“want het was de goede plek voor mij.” Hij volgde de

opleiding architectonische vormgeving. “Naast de

architectuur heb ik mij ook altijd bezig gehouden met

interieurarchitectuur. Voor mij is dit één vak, de buitenkant en inrichting van een bouwwerk vormen één geheel”, aldus Henry. Inmiddels werkt hij al 40 jaar als architect. Eén van de huidige projecten is het ontwerp van de Klokkenkamp en uitvaarthuis Kranenberg bij de Hofkerk in Goor. “Ik ben nog van de oude generatie die handmatig tekent, waaronder tekeningen in perspectief. Ik leerde destijds te ontwerpen in een aantal schetsen die je naast elkaar legde en zo zag je duidelijk hoe het uiteindelijke ontwerp moest worden”, vertelt Henry. Naast tekeningen maakt hij van bijna elk ontwerp een mooie, gedetailleerde maquette zodat de opdrachtgever heel goed kan bekijken hoe het er in het echt uit gaat zien en dit zegt volgens Henry meer dan alleen tekeningen. Davids bouwkundig bureau zet de ‘bouw’ tekeningen voor hem om in 3D tekeningen. “Ik hou van veel daglicht”, zegt Henry “en dat zie je terug in al mijn ontwerpen. Ik gebruik veel glas waardoor je de omgeving erbij betrekt, net als in ons eigen huis in Markvelde. Daar is vanuit elke plek in het huis de omgeving te zien.” Voor de ‘zwevende’ sedumdaken van Erve Nijland in Diepenheim haalde Henry, samen met Henk de Leeuw, zijn inspiratie uit de Twentse natuur, waar daken uit het landschap oprijzen. “Het belangrijkste voor mij bij het ontwerpen is respect hebben voor de plek en de omgeving”, zegt Henry.www.bettingarchitect.nl    Tel 0545 295195  /  06 52418342© Foto en tekst Coco Oltra


Okt. 2016Ita Est 
Op de monumentale boerderij Erve Niehof in Diepenheim
heeft Jeannet Smulders sinds oktober 2012 haar bedrijf

Ita Est, een coachbureau waar meerdere coaches

trainingen geven aan particulieren en teams. ‘Ik ben van

oorsprong activiteitenbegeleidster en werkte met

dementerenden in verpleeghuizen. Om zoveel mogelijk

contact te hebben met deze kwetsbare groep verdiepte ik

mij in de benaderingswijze van deze mensen”,
vertelt Jeannet. Daarnaast heeft zij als 2e graads docent les gegeven aan het ROC over dementie. Al doende kwam ze erachter dat trainingen heel goed bij haar passen. Ze volgde een didactische opleiding en een post HBO opleiding ethiek en begon in 2007 voor zichzelf. Voor haar trainingen kan Jeannet gebruik maken van 2 prachtige ‘Kladruber” paarden ‘Sjors en Sjimmie’, een oorspronkelijk Tsjechisch ras dat bekend staat om zijn rustige temperament. Tijdens de training wordt er niet op de paarden gereden maar doet men, met het paard aan de leiband, eenvoudige oefeningen. Paarden zijn uiterst gevoelig en het denken, voelen en doen is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer de cliënt iets denkt of voelt maar vervolgens tegenovergesteld handelt, voelt een paard dit. Het paard spiegelt namelijk gedrag en gevoelens. Door de reactie van het paard leert de cliënt zich te focussen op zijn of haar doel en zo het denken, voelen en doen weer op elkaar af te stemmen. Samen met een collega heeft Jeannet een speciaal programma ‘Leerefficiënt’ ontwikkeld voor zorgorganisaties. “Deze training is om zorgteams, in de huidige roerige tijden, te begeleiden naar zelfstandig functionerende teams”, aldus Jeannet. De boerderij huisvest ook een kleine Bed & Breakfast. De oorspronkelijke ‘mooie kamer’ en de deel zijn te gebruiken als vergaderlocatie of workshop ruimte. De sleutelwoorden voor Ita Est zijn inspiratie, creatie, realisatie en communicatie. Ita Est betekent ‘zo is het’ en wij bedoelen te zeggen ‘en zo is het goed’”, zegt Jeannet.www.itaestonline.nl    Tel 06 21967922© Foto en tekst Coco Oltra


Okt. 2016
Bureau Windkracht

  
Lange tijd was Ingeborg Wind werkzaam in de uitgeverswereld.

Bekend terrein omdat haar vader voor een juridische

uitgeverij in Deventer werkte. “Op mijn zeventiende trok

ik naar Amsterdam en vond daar werk als assistent van een

uitgever. Als manusje van alles zag ik alle kanten van het vak

en ontdekte hierdoor wat ik leuk vond. Bovendien merkte

dat ik een echte ‘doener’ ben”, vertelt Ingeborg. De PR

kant van het vak beviel haar en ze vond een baan waarbij ze

de publiciteit van kinderenboeken regelde. Ze organiseerde onder andere de theatertour van Carry Slee tijdens de Kinderboekenweek. “Bureau Windkracht is door een praktische reden ontstaan. Mijn echtgenoot kreeg een baan in het oosten van het land en we kwamen in 2005 in Diepenheim terecht”, zegt Ingeborg. Daar heeft ze op verzoek van een uitgever een serie van negen boeken geschreven over nostalgisch Nederland. Naar aanleiding van deze boeken geeft ze regelmatig lezingen. Gedurende een tijdje werkte ze nog bij diverse uitgeverijen in de Randstad als interim manager. Tot ze hoorde dat de Kunstvereniging Diepenheim een publiciteitsmedewerker zocht. Uiteindelijk heeft de Kunstvereniging haar bureau ingehuurd en werkt Ingeborg als coördinator van tentoonstellingen. Zij is als projectmanager in te huren en heeft een brede interesse, waaronder het toerisme in Twente. “Ik doe graag dingen waar ik vrolijk van wordt en daar valt mijn vrijwilligerswerk voor Kunstmoment Diepenheim ook onder”, zegt Ingeborg. Na zeven jaar dit is haar laatste jaar als voorzitter. “Ik vertrek met pijn in mijn hart maar ik wil graag meer tijd hebben om mijn eigen ideeën uit te werken”, zegt ze. Eén van deze ideeën heeft te maken met haar overgrootvader die op tachtigjarige leeftijd zijn dochters in Canada bezocht en een dagboekje bijhield. “Ik ga dit binnenkort lezen en wie weet zit er een mooi verhaal in”, aldus Ingeborg.


www.bureauwindkracht.nl      Tel. 06 24521748© Foto en tekst Coco Oltra


Nov. 2016

 
Claudia’s Hairdesign  


  
Claudia Wissink kreeg het kappersvak met de paplepel

ingegoten. Haar moeder Anna was kapster bij Sascha in

Diepenheim. Claudia kwam vaak in de salon en keek de

kunst van het kappen aandachtig af. “Als iemand mij

vroeg of ik ook kapster wilde worden, zei ik steevast nee!

Ik wilde bloemist worden, maar om op 15 jarige leeftijd

op kamers te gaan in Emmen was net een stap te ver.

Dus koos ik na een middenstandsopleiding van één jaar

toch voor de kappersopleiding”, vertelt ze lachend. Al snel deed Claudia mee aan jeugdwedstrijden, en met succes! In Korea werd ze eerste van de Nederlandse kappers en elfde van de wereld. Bij de Nederlandse kampioenschappen werd ze tweede. Ze ging ook werken bij Sascha in Diepenheim. Haar moeder werkte daar nog steeds en de samenwerking beviel heel goed. Tussendoor werkte ze een jaar in Haaksbergen en nam in 2000 de salon in Diepenheim over en startte ‘Claudia’s Hairdesign’. En nu wordt haar moeder Anna nog met regelmaat ingezet en werkt ze ook samen met Esther, Merlin en Lisette. Regelmatig volgt het team cursussen om de laatste technieken en trends te leren kennen. Klanten kunnen bij de salon terecht voor allerlei behandelingen, van alleen knippen tot bruidskapsels. De aanstaande bruid komt eerst voor een proefkapsel en op de dag van de bruiloft kapt Claudia de bruid aan huis. “Het is ontzettend leuk om het bruidskapsel te midden van de familie te mogen doen. Dit is een heel bijzonder moment voor mij”, zegt ze. Wie in de salon komt krijgt een goed advies over het gewenste kapsel en ook over het behoud van gezond haar. “Samen kijken we wat bij de klant past, om zo tot een goed resultaat te komen waar zowel de klant als ik achter kunnen staan”, aldus Claudia.Grotestraat 26 Diepenheim Tel. 0547 352 367© Foto en tekst Coco Oltra


Nov. 2016


 
De Woeste Wieven

  


  
Er waait een frisse wind bij Erve Bonkert, sinds 2013

eigendom van de in de Achterhoek geboren Mark Huitink.

De dagelijkse leiding van De Woeste Wieven  is in nu

handen van Nicole Rietman uit Haaksbergen. Beiden raakten

 in 2013 betrokken bij het Markveldse bedrijf toen de dames

die het bedrijf ooit begonnen zijn er nog werkten. Het

ging op dat moment niet goed met het bedrijf, vooral in

de communicatiesfeer ging het ernstig mis. Nicole besloot

met pijn in ’t hart, in de zomer van 2015 afscheid te nemen en pakte haar oude werk als bladmanager bij van Deinse Media weer op. “Toen Marc mij 8 maanden later vroeg om samen met hem het bedrijf verder te ontwikkelen, zei ik volmondig ja”, zegt Nicole.  Aanvankelijk zou ze voor tien uur per week de Bed&Breakfast draaiende houden. Dat werden er al snel dertig! “Bij het huishouden helpt Paulien Rupert mij,  zonder haar zou ik het echt niet redden”, zegt Nicole. Met acht slaapkamers met eigen badkamers, een mooie loungeruimte en een complete keuken, is de Bed&Breakfast zeer geschikt als groepsaccommodatie voor bijvoorbeeld trouwerijen en feesten. “Het is tevens een unieke plek voor zakelijke bijeenkomsten. Samen met het bedrijf Buitenbusiness.nl organiseren we hier allerlei trainingen en workshops”, zegt Nicole. Het 2,5ha grote erf leent zich uitstekend voor activiteiten zoals spiegelen met honden en teambuilding met roofvogels of schapendrijven. In een schuur is een sfeervolle theaterzaal gemaakt. Geschikt voor dans-, theater- en muziekvoorstellingen, exposities en minicongressen. Onder de majestueuze bomen is een buitentheater gecreëerd. Nicole is een ‘bezige bij’, naast haar werk bij De Woeste Wieven werkt ze, inmiddels als freelance redacteur, voor van Deinse Media én heeft ze een dressuurstal aan huis. “Het zijn allemaal dingen die ik met passie doe en die mij ondanks de drukte veel energie geven” vertelt Nicole stralend.www.dewoestewieven.nl   Tel. 06 20848424 
© Foto en tekst Coco Oltra


Nov. 2016 
Bouwtechnisch
Buro Arjan Schutten


  


  
In het karakteristieke, voormalige gemeentehuis van
Diepenheim in de Grotestraat, is het Bouwtechnisch buro
van Arjan Schutten gevestigd.  Arjan, geboren en getogen
in Borculo, woont in Noordijk en werkt al meer dan 20 jaar
in Diepenheim. Aanvankelijk werkte hij 16 jaar voor Ten Dam
en de Leeuw architecten. Sinds 7 jaar werkt hij voor
zichzelf en heeft zijn kantoor op de begane grond.
“Mijn vader was timmerman en ik had ook interesse voor
de bouw. Ik volgde de opleiding MTS bouwkunde en wilde absoluut niet gaan tekenen, dat wist ik zeker”, lacht Arjan. Maar in de praktijk liep het anders. “Tijdens mijn stages bij diverse architectenbureaus in Deventer en Zutphen, zag ik dat het tekenen in het echt leuker was dan het schoolse tekenen”, aldus Arjan. Het tekenen wordt tegenwoordig niet meer aan het traditionele tekenbord gedaan, alle tekeningen worden digitaal gemaakt, waarbij ook een 3D presentatie tot de mogelijkheden behoort. Als de tekeningen goedgekeurd zijn, worden ze digitaal ingediend bij de gemeente voor de aanvraag van alle vergunningen. Het werkveld van Arjan is breed. Hij is gespecialiseerd in verbouw, nieuwbouw en restauratie van woningen, uitbreiding en bouw van bedrijfsgebouwen etc.. Bij het eerste gesprek wordt er een ‘programma van eisen’ gemaakt. Hierin worden alle wensen van de opdrachtgever beschreven. Alle aspecten rondom de bouw worden uitvoerig besproken zoals bijvoorbeeld de haalbaarheid, de ligging en de indeling van het huis.

Arjan geeft hierbij gedegen en eerlijk advies, iets wat voor hem heel belangrijk is. Als iemand bijvoorbeeld een verzoek doet tot het ontwerpen van een uitbouw aan de woonkamer kan het zijn dat al pratend blijkt dan dat deze uitbouw veel beter aan de keuken gemaakt kan worden. “Iets waar deze mensen zelf nooit aan gedacht hebben, dus vaak helpt een frisse kijk op de zaak”, zegt Arjan.


www.btbschutten.nl        Tel 0547-352728


© Foto en tekst Coco Oltra


Nov. 2016
 
Pitch & Putt Twente  


  
In het prachtige coulissenlandschap in het buitengebied

van Diepenheim, ligt op 4 hectare grond de kleine 18-holes

golfbaan van Harrie Jansen en Anita Eijsink. Voor 2004 was

hier een agrarisch bedrijf. Door omstandigheden namen

Harrie en zijn gezin hun intrek op Erve Bekkedam, het

ouderlijk huis van Anita. “De boerderij was te klein om te

boeren en te groot om te wonen”, vertelt Harrie. Hij werkte

op dat moment, na een studie aan de Hogere

Landbouwschool in Deventer, al 20 jaar als bedrijfsadviseur voor de landbouw. “Ooit had ik in een tijdschrift gelezen over een Pitch & Putt golfbaan in Lemele en toen we nadachten over een passende bestemming voor de boerderij zijn we daar gaan kijken en vonden het concept heel leuk”, zegt Harrie. Ze besloten de ‘sprong in het diepe’ te wagen en het werd een succes. “Wij hadden geen golf- of horeca ervaring, maar gelukkig kregen we deskundige hulp” vertelt Harrie lachend. Op een gegeven moment was het tijd voor nieuwe ideeën en wilden ze naast de golfmogelijkheden nog meer aan de gasten aanbieden. Dus kwam er de mogelijkheid om voet- en moonlight golf te spelen. En anderhalf jaar geleden is daar de Escape Room Twente bijgekomen. “Samen met locale- en regionale bedrijven bieden wij diverse arrangementen voor groepen aan. Voor jonge mensen is er niet zo veel in de regio te doen en daar willen wij ook graag in voorzien”, zegt Harrie. Hij heeft achter de schermen hulp van Anita en heeft twee vaste medewerkers en een aantal studenten in dienst. Pitch & Putt is tevens een stagebedrijf voor ‘sport en beweging’. En een leerbedrijf in ‘het groen’ voor mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt. “Het is heel mooi om te zien hoe de mensen groeien en het werk afsluiten met een diploma”  aldus Harrie.


www.pitch-putt-twente.nl     Tel 0547-351990© Foto en tekst Coco Oltra


Nov. 2016

 
 
JH Sports
  


  
“Ik wist al vroeg dat ik een ondernemersgeest had en alle

veranderingen in mijn carrière volgden telkens na een
aanbod dat ik op het juiste moment kreeg”, vertelt
Jos Haanepen, Diepenheimer in hart en nieren. “Op mijn
twintigste werkte ik tijdens mijn opleiding motorfietstechniek
bij een motorzaak in Neede. De eigenaar vroeg me twee
weken op de zaak te passen en kort daarna nam ik de zaak
over.” Na 7 jaar ondernemen in Neede kreeg Jos de vraag
of hij zijn zaak wilde verkopen. Hij ging direct akkoord en ging verder als bedrijfsleider in Eibergen voor één van de zaken van de nieuwe eigenaar. “Ik heb daar veel geleerd over het ondernemen, ook om de klant geen valse beloftes te doen”, zegt Jos. Drie jaar later werd hem een baan aangeboden als vertegenwoordiger in Noord Nederland voor het helmen merk Shark. “Zes weken daarna stapte mijn collega op en werd ik vertegenwoordiger voor heel Nederland. En slechts enkele maanden later vroeg de fabrikant of ik handelsagent van het merk Shark voor Nederland wilde zijn. En zo begon ik JH Sports vanuit  huis”, vertelt Jos. Het bedrijf groeide en hij kocht een pand op het bedrijventerrein van Diepenheim. Naast het Shark agentschap voor Nederland en inmiddels ook België, is JH Sports groothandel voor onder andere motorkleding en navigatieapparatuur. Jos heeft een fijn team om zich heen. Henk is verkoper binnendienst, Yvonne verzorgt de administratie van het bedrijf en zijn veertien jaar jongere broer Daan zorgt voor de verkoop in België en is bovendien sinds januari 2017 mede-eigenaar van JH Sports. Op zoek naar nieuwe uitdagingen verkopen ze inmiddels een motorkledinglijn onder eigen Label. En aan het eind van ieder jaar wordt JH Sports omgebouwd en verkopen ze vuurwerk, een initiatief van Daan. “Dan zijn we gedurende drie dagen winkeliers”, lacht Jos.www.jhsports.nl   Tel 0547 850527


© Foto en tekst Coco Oltra


Jan. 2017


 
 
Vorige pagina

WijzijnGroen
en Wijnbeleving
 

  


  
Ogenschijnlijk twee totaal verschillende bedrijven, maar
ze zijn met elkaar verbonden door het streven naar
duurzaamheid en de kijk op de wereld die Dirk Stevens en
echtgenote Rita Meerman hebben. Dirk, geboren in Goor,
is na een aantal omzwervingen door Nederland weer terug in
de regio. “Omdat Rita haar familie- en vriendenkring nog
steeds in omgeving van Diepenheim heeft, hebben we
ervoor gekozen in Gelselaar te gaan wonen op de boerderij
waar Rita geboren is”, zegt Dirk.  Eerder had hij een bedrijf in Epe dat zorgde voor de inrichting van parkeergarages. Hij verkocht dit bedrijf en omdat hij veel toekomst ziet in elektrisch rijden, specialiseerde hij zich 10 jaar geleden in de verkoop van laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen. Zijn bedrijf ‘WijzijnGroen’ verzorgt bovendien alle signalering rondom de plaatsing van de palen. Rita is fiscalist en heeft daarnaast een passie voor Italië en dan vooral het zuidelijk deel. “En die passie is zo groot dat ik diverse taalcursussen in Italië gevolgd heb om de Italiaanse taal goed te leren”, vertelt Rita. En dat komt haar heel goed van pas bij de inkoop van de wijnen. Ze koopt haar biologische wijnen in, na ze eerst uitgebreid ter plaatste geproefd te hebben, bij Italiaanse wijnboeren. In haar winkel ‘Wijnbeleving’ in Diepenheim verkoopt ze naast deze Italiaanse wijnen de Hof van Twente wijnen uit Bentelo en heerlijke biologische olijfolie. Voor proeverijen gebruikt Rita, omdat dit in haar winkel niet mogelijk is, de tuin met buitenkeuken van hun boerderij in Gelselaar. Dirk en Rita zoeken momenteel een pand of kavel in Diepenheim waar zij tevens ruimte kunnen bieden aan andere ondernemers uit Diepenheim om hun producten tentoon te stellen. “Het delen van het pand van WijzijnGroen en Wijnbeleving staat symbool voor onze denkwijze over hoe de regionale samenwerking zou moeten zijn”, aldus beiden.


www.wijzijngroen.nl  Tel 0547-389540 www.wijnbeleving.info  Tel 06 53774586© Foto en tekst Coco Oltra


Dec. 2016 
 
Artemez

  

  


  
Elise Oldemenger rondde in 1996 haar studie commerciële
vormgeving aan de Hogeschool Gelderland af. Het was een
studie waar vakgebieden zoals  fotografie, grafische
vormgeving en kunstgeschiedenis aan bod kwamen.
“Tijdens mijn studie ging mijn voorkeur uit naar
interieurvormgeving. Ik volgde een aanvullende opleiding
Interieurstyling in Amsterdam”, vertelt Elise. Ze begon in
2007 haar ontwerpstudio ‘By Elise’ aan huis.
Echtgenoot Jeroen werkte na een bouwopleiding als timmerman en timmerman/uitvoerder. “Vooral de afwerking van woningen vond ik heel leuk en besloot om als aanvulling de interieurbouw in te gaan”, zegt Jeroen. Toen was het eigenlijk niet meer dan logisch dat zij hun krachten zouden bundelen en in 2010 begonnen ze samen Artemez ‘design interieur en bouw’. Nu kunnen ze, indien gewenst, een totaalconcept aan klanten aanbieden. Jeroen volgt regelmatig cursussen om zijn vakkennis te verbreden. Om op de hoogte te blijven van de laatste trends, materialen en technieken bezoekt Elise binnen- en buitenlandse interieurbeurzen. Zij gaat de eerste keer bij de klant langs om goed te luisteren naar de wensen. Ze maakt dan soms wat snelle schetsen die later uitgewerkt worden tot een 2D- en 3D ontwerp. Bij een verbouwing komt ze graag in een vroeg stadium om indien nodig, aanpassingen in de indeling te kunnen doen. Als de klant kiest voor het totaalconcept, zorgt Jeroen ervoor dat alle deskundige werklui op het juiste moment aan het werk zijn en begeleidt hij het hele project. “Veel van onze klanten hebben ons werk elders gezien en de stijl bevalt hen”, zegt Elise. Artemez werkt niet alleen voor particulieren maar doet ook grotere projecten voor professionele opdrachtgevers. “Het is altijd een spannend moment wanneer het ontwerp uiteindelijk uitgevoerd wordt. Wanneer alles geworden is zoals ik het heb ontworpen, kan ik daar intens van genieten. Dan kunnen we trots zijn op ons werk”, zegt Elise.  


www.artemez.nl       Tel 0547 260484    
© Foto en tekst Coco Oltra


Dec. 2016


Dec. 2016  
 
 
Imhof & Stevens


  

  


  
Geregeld kwamen ze elkaar tegen, namen elkaars producten

 af en werkten soms samen. Marc Imhof met zijn bedrijf

M.I. Decorations en René Stevens met zijn bedrijf

Groothandel Stevens Lifestyle. “Augustus 2013 besloten we

om onze krachten te bundelen en beide eenmanszaken in

januari 2014 100% samen te laten gaan in het bedrijf ‘Imhof

& Stevens’, importeur en groothandel van decoratie- en

lifestyle artikelen met een toonzaal in Diepenheim en een

cash&carry locatie in Aalsmeer”, vertelt Marc. Hij is oorspronkelijk afkomstig uit Nijverdal, en werkte sinds 1999 als vertegenwoordiger van betonnen tuinbeelden voor Nederland en België. René, afkomstig uit Rijssen, werkte eerder bij een importeur van decoratie artikelen en sinds 2010 voor zichzelf. ”Imhof  & Stevens is uniek in hetgeen wij doen”, zegt René. “Wij verkopen beelden, ornamenten en figuren van polyresin, polyester en aardewerk en krijgen hierin een steeds groter marktaandeel”. “We leveren als groothandel onze artikelen in zo’n 13 landen waaronder Italië, Frankrijk, Curaçao en Amerika. Onder onze klanten zijn bijna alle grote tuincentra en doe het zelf winkels. Bovendien leveren we zelfs aan Amazon, de grootste webwinkel van de wereld”, zegt Marc. Voor de kleurig beschilderde kabouters van hun zelf ontworpen, trendy collectie ‘Stoobz Design” werken ze samen met de kunstenaars van ‘vrolijk schilderij’ uit Hengelo. Twee keer per jaar gaan Marc en René naar China waar veel van hun producten, vaak naar eigen ontwerp en onder eigen label, gemaakt worden. Ook komen er producten uit Polen, waaronder appelkisten, een ‘succesnummer’. Imhof & Stevens neemt deel aan allerlei vakbeurzen. Zodra Kerstmis voorbij is, nemen ze in januari al weer deel aan een kerstbeurs voor het nieuwe jaar! Ondanks hun positie binnen het bedrijf zijn de heren overal inzetbaar. “We steken, waar nodig, in ons bedrijf de handen uit de mouwen en sjouwen en laden net zo hard mee”, aldus beiden.


www.imhofstevens.nl


© Foto en tekst Coco Oltra


Dec. 2016Dec. 2016


Dec. 2016  
 
 
Spar Kleis


  

  


  
Jaren geleden leerden Albert-Jan en Gerreke Kleis elkaar
kennen in een supermarkt waar ze beiden werkten.
Inmiddels hebben ze vier dochters en sinds 2009 hun eigen
supermarkt in Diepenheim. “Ik begon al vroeg met een
baantje bij de plaatselijke melkboer. Door weer en wind
op de bakfiets langs de klanten. Dat waren lange dagen!”,
zegt Albert-Jan. Enkele jaren later werkte hij een tijd bij
een locale Spar en vervolgens als bedrijfsadviseur voor
diverse ketens van supermarkten. Gerreke had, na haar tijdelijke baantje bij de supermarkt, werk gevonden in Zutphen als tandartsassistente, waar ze ook voor gestudeerd had. “Ik werkte in een leuke, kleine praktijk maar miste toch wel het contact met collega’s. Via via vond ik een administratieve baan bij de bloedbank in Deventer. Ik werkte er 22 jaar tot er een reorganisatie plaatsvond en ik ging werken bij een orthodontist”, vertelt Gerreke. Albert-Jan had al heel lang de wens om ooit een eigen supermarkt te hebben. Gerreke steunde hem hier volledig in en was vast van plan dan samen met Albert-Jan te gaan werken in het eigen bedrijf. In 2009 zijn ze samen ‘in het diepe’ gesprongen en Spar Kleis was een feit.  Ze zijn nog steeds gelukkig met hun keuze voor Diepenheim. Het vaste team van medewerkers volgt regelmatig cursussen om bij te blijven op het gebied van bijvoorbeeld voedselveiligheid. Spar Kleis sponsort allerlei locale initiatieven en doneert de overgebleven producten aan de voedselbank. “Omdat het koopgedrag van de consument verandert, is het binnenkort tijd voor een verbouwing. De winkelinrichting zal dan beter aansluiten bij het koopgedrag van de huidige consument” zegt Albert-Jan. “Samen met ons zeer betrokken team, waaronder ook twee dochters, proberen wij het onze klanten zoveel mogelijk naar de zin te maken en te zorgen voor een zo breed mogelijk assortiment”, aldus Albert-Jan en Gerreke.www.diepenheim.spar.nl   T 0547-351248


© Foto en tekst Coco Oltra


Jan. 2017
Dec. 2016


Dec. 2016  
 
 
Duckville


  

  


  
Het ontstaan van het bedrijf van Dibert Ketting en
Hella Markink is te danken aan de passie die Dibert heeft
voor auto’s van het merk Citroën. “Ik vind het eigenzinnige
karakter van deze auto’s, zowel op technisch gebied als
op het gebied van het uiterlijk prachtig”, zegt Dibert.
Na zijn opleiding aan de hotelschool in Wageningen werkte
hij bij restaurant Den Haller in Diepenheim. Daarnaast
restaureerde hij oude auto’s van het merk Citroën in zijn
dorpsgarage in Diepenheim. Al snel liep zijn hobby uit de hand en verplaatste hij het bedrijf ‘Citroville’ door ruimtegebrek naar Borculo. Hella werkt sinds haar opleiding Meao boekhouden, al jaren in de verkoop binnendienst bij  ‘Timmerije’ in Noordijk. “Zes jaar geleden besloten we samen ons bedrijf ‘Duckville’ te starten, en met succes! We verhuren twaalf Eendjes aan particulieren, bedrijven, kleine- of grote groepen”, vertelt Hella. De gasten worden ontvangen in de sfeervolle dorpsgarage in Diepenheim, waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Na een kop koffie met wat lekkers en een gedegen uitleg kunnen de gasten op weg. Duckville bevindt zich op een prima locatie in een prachtige omgeving waardoor er vele leuke tochten te maken zijn. “We werken samen met locale- en regionale bedrijven, zodat er onderweg genoten kan worden van bijvoorbeeld een heerlijke lunch of picknick, een sportieve onderbreking, een combinatie met een Solextochtje of een bezoek aan een wijngaard. Een barbecue na de tocht behoort ook tot de mogelijkheden. Maar we kunnen ook samen kijken naar een andere invulling voor een tocht”, aldus Hella en Dibert. Inmiddels is er door de samenwerking met de verschillende bedrijven een vertrouwensband ontstaan waardoor ze hun klanten een succesvol en gezellig uitje kunnen bieden. “Wat wij zo leuk vinden aan Duckville is het organiseren en het contact dat we hebben met onze klanten”, zeggen beiden.www.duckville.nl
© Foto en tekst Coco Oltra


Jan. 2017

Dec. 2016


Dec. 2016  
 
 
Hoveniersbedrijf
Sander Langkamp  

  


  
Op de middelbare school in Holten koos Sander voor de
richting ’groen’. Hierna volgde hij de hoveniersopleiding
niveau 3 aan het AOC Almelo. Om zijn kennis op het gebied
van ontwerpen en boekhouden te verbreden volgde hij
ook niveau 4. “Ik vond daarna een baan bij een hovenier
in Neede. Eigenlijk wilde ik meer dan alleen in de tuin
werken en ik kreeg een klus aangeboden die ik zelfstandig
kon uitvoeren”, vertelt Sander. Met toestemming van zijn
baas werkte Sander twee dagen voor zichzelf en drie dagen voor zijn baas. Het aantal opdrachten nam toe en in 2012 richtte hij zijn eigen ‘Hoveniersbedrijf Sander Langkamp’ op, dat zijn werkgebied heeft in een straal van 50 km rondom Diepenheim. Inmiddels is het bedrijf gegroeid en bestaat het team naast Sander en Charlotte uit 2 vaste krachten en een stagiair. Binnenkort komt er een derde vaste kracht bij. Omdat net als het bedrijf de administratie ook groeide, werd het voor Sander steeds moeilijker om dit erbij te doen. Echtgenote Charlotte besloot in 2013 te stoppen met haar schoonheidssalon en de volledige administratie van Sander over te nemen. “Ik heb geen spijt van mijn keuze. Het werk is goed te combineren met de zorg voor onze twee dochters en samenwerken met Sander is prettig”, lacht ze. Sander en Charlotte vinden het belangrijk dat hun hoveniersbedrijf de klanten een totaalplaatje aan kan bieden. Dat betekent naast ontwerp en aanleg, met alles wat daar bij komt kijken, ook het onderhoud van de tuin, zelfs wanneer een tuin niet door Sander aangelegd is. Bij het ontwerp en de aanleg is het belangrijk ervoor te zorgen dat de tuin er jaren later nog steeds mooi uit zal zien. “We vinden het belangrijk onze klanten een goede service te bieden en een uitstekende kwaliteit te leveren”, aldus Sander.www.hoveniersbedrijfsander.nl   Tel 06 29540309


© Foto en tekst Coco Oltra


Febr. 2017


 
 
Slagerij Kastelein
  

  


  
De ambachtelijke slagerij/worstmakerij van Rein Hofman is
een begrip in Diepenheim en zelfs ver daar buiten. In 1991
kwam hij werken bij Gerrit Kastelein en vanaf 1999 is hij
eigenaar van deze prachtige zaak. Rein is opgegroeid
op een boerderij in Holten. Hij ging vaak met zijn vader,
een veehandelaar, mee naar veemarkten. Rein verhandelde
daar zijn eigen geiten. “Eigenlijk ben ik het slagersvak
ingerold. Ik wist niet precies wat ik wilde worden.
Veehandelaar leek me wel wat en ik begon een opleiding aan de landbouwschool’, vertelt Rein. “Mijn moeder had al snel door dat dit niets voor mij was en adviseerde me om maar te gaan werken”. Een slager uit Bathmen, waar hij stage liep via de landbouwschool, vroeg hem of hij daar vast wilde komen werken. De keus was gemaakt en Rein ging op zijn achttiende naar de slagersvakschool in Hengelo. Een dag naar school en de rest van de week aan het werk en dat beviel hem goed. “Ik begon als gezel en leerde het vak vanaf de basis, namelijk het uitbenen. Iets wat tegenwoordig niet meer geleerd wordt”, zegt Rein. Na een opleiding van zes jaar had hij meerdere diploma’s op zak, waaronder het vakdiploma worstmaker en een ondernemersdiploma. Slagerij Kastelein heeft inmiddels heel veel prijzen gewonnen. “Voor mij is die van de Slavakto waar ik in 2000 Nederlands kampioen werd heel bijzonder. Ook de prijs die ik kreeg van het Worstmakersgilde, ‘de Oscar’ voor worstmakers, is heel belangrijk”, zegt Rein. Hij is een zelfslachtende slager, een van de ongeveer 100 in Nederland, en wil precies weten waar het vlees vandaan komt en hoe de dieren geleefd hebben.  Samen met een zeer gedreven team, waaronder een aantal meester worstmakers, zorgt hij voor kwalitatief hoogwaardige producten. “Transparantie, eerlijkheid en kwaliteit zijn sleutelwoorden bij ons werk”, aldus Rein.


www.slagerijkastelein.nl     Tel 0547 351389


© Foto en tekst Coco Oltra


Febr. 2017 
 
Café-restaurant

De Viersprong

  

  


  
Aan de weg van Lochem naar Goor staat het markante pand
Café-Restaurant ‘De Viersprong’. Het als jachthuis/café
gebouwde pand uit 1858 behoort toe aan het landgoed
Nijenhuis en Westerflier. Vanaf 1858 zijn al vijf generaties
van de familie Runneboom uitbater van het café. In 1988
heeft Gea Touw-Runneboom samen met echtgenoot Jacco
het stokje overgenomen. Dat was geen vooropgezet plan
want Gea koos aanvankelijk voor de Pedagogische Academie,
een opleiding die bij nader inzien niet goed bij haar paste. Uiteindelijk besloot ze toch een horecaopleiding te volgen. “Dat beviel zeer goed en ik vertrok daarna voor een poosje naar het buitenland. In Luxemburg en in Zwitserland heb ik heel veel werkervaring opgedaan”, vertelt Gea. Toen haar oma in 1987 ziek werd kwam Gea helpen in het familiebedrijf. Sinds de overname ontfermt zij zich over de gasten en Jacco zwaait de scepter in de keuken, verzorgt de administratie en brengt de omgeving van het pand op orde. “Het is heel prettig om De Viersprong samen met Gea te runnen. We kunnen op deze manier onze aandacht voor de gasten en ons gezin verdelen”, zegt Jacco. In de loop der jaren is er het een en ander verbouwd. In het café werd de originele inrichting teruggebracht. En de koeienstal werd een grote zaal die, na reservering, plaats biedt aan ongeveer 85 gasten. Vele bekende- en onbekende gasten hebben inmiddels de weg naar het sfeervolle café-restaurant gevonden. “De één komt speciaal terug voor de lekkere gehaktballen en de ander voor de huisgemaakte appeltaart die nog steeds volgens recept van oma Trui gebakken wordt” zegt Gea. Iemand kan er tijdens een kopje koffie ook gewoon even zijn of haar verhaal kwijt. “Ik zou een boek kunnen schrijven over alle mooie verhalen die we in de loop der jaren hebben gehoord”, lacht Gea.www.4-sprong.nl


© Foto en tekst Coco Oltra


Febr. 2017
 
 
Huyskweker Linthorst


  

  


  
Huyskweker Linthorst behoort tot de kleinere kwekers van
zomerbloeiers. Chantal en Erik Linthorst werken samen met
een twintigtal andere Huyskwekers door heel Nederland.
De vader en broer van Erik begonnen samen een kwekerij
bij de boerderij waar de familie woonde. Erik nam het
bedrijf over en in 2003 vestigde hij zich op de huidige
locatie. Chantal en Erik delen dezelfde passie voor tuinieren.
“We leerden elkaar kennen op de tuinbouwschool in Nijmegen
en waren net voordat we onze opleiding afrondden een stel”, vertelt Chantal lachend. Zij werkte na haar opleiding eerst bij een bloemist maar vanaf 1998 werkt ze samen met Erik in hun kwekerij. Erik is een tuinder in hart en nieren en Chantal zorgt voor het ‘op de kaart zetten’ van het bedrijf en het samenstellen van het assortiment en de mengsels. “We kweken zelf onze zomerbloeiers vanaf het begin en de planten krijgen de tijd om te groeien. We toppen alle planten om de groei op een natuurlijke manier te remmen en te zorgen dat ze mooi uitlopen. Het basismateriaal waar we mee werken moet goed zijn”, aldus Erik. Het verkoopseizoen loopt van begin april (met open dagen) tot medio juli. De kwekerij heeft een unieke inplantservice. “Onze klanten kunnen hun Huyskweker balkonbakken in februari inleveren en aangeven hoe ze de bakken gevuld willen hebben. In mei komen ze die dan weer ophalen en kunnen deze zo op hun terras neerzetten of ophangen”, vertelt Chantal. Het zijn speciale plantenbakken met een waterreservoir onderin zodat je maar ongeveer twee keer per week water hoeft te geven. Maar dat neemt niet weg dat je de planten toch Vitamine A (aandacht) en speciale voeding moet geven voor een uitbundige  bloei. “We willen onze klanten goede kwaliteit bieden zodat ze langdurig kunnen genieten van onze mooie zomerbloeiers”, zeggen beiden.huyskweker.nl/winkels/huyskweker-linthorst-2   Tel. 0547 351699© Foto en tekst Coco Oltra


Maart 2017

 
 
Camping/Eetcafé
De Mölnhöfte  

  


  
Op twee kilometer afstand van Diepenheim ligt de camping
met eetcafé ‘De Mölnhöfte’. In 1967 begon Derk Jan Boonk
bij de familieboerderij een kleine camping met café en
werd daar ‘s zomers geholpen door Dinie en Joop Wijma.
Hij had daarnaast ook een kruidenierszaak in Diepenheim.
Derk Jan was vroeg weduwnaar en zijn zoon Gerard en
dochter Willy hielpen al snel mee in het bedrijf totdat Gerard
en echtgenote Bea het bedrijf van Derk Jan overnamen.
“In het begin was het café een echt biercafé waar gasten van de camping en mensen uit de buurt iets kwamen drinken”, vertelt Gerard “En langzamerhand veranderde het in een eetcafé.” Inmiddels is het bedrijf al weer enkele jaren in handen van zijn zoon Dennis die een opleiding aan de Grolsch Horeca Academie volgde. “De Mölnhöfte is een echt familiebedrijf want ik wordt geholpen door mijn echtgenote Ilonka en zus Bianca”, zegt Dennis. Ook zijn vader draagt nog steeds zijn steentje bij. “Als ik opeens niets meer te doen zou hebben dan gaat het niet goed met me” lacht Gerard. In de loop der jaren groeide de camping van een halve hectare naar zes hectare. Er kwam er een zwembad bij de camping, een grote zaal werd bijgebouwd, de midgetgolfbaan maakte plaats voor een prachtige speeltuin. En inmiddels handelt Dennis in stacaravans die hij importeert uit Engeland. Op de camping staan een aantal recreatiebungalows, stacaravans van vaste gasten en er is plek voor toeristische kampeerders, alles van elkaar gescheiden. Diverse verenigingen houden hun clubavonden in het café van de Mölnhöfte en vele bruiloften, verjaardagen en buurtfeesten worden er gevierd. De Mölnhöfte biedt diverse arrangementen aan en verzorgt desgewenst de catering, eventueel ook op locatie.
“Dit jaar vierden we eind april uitgebreid ons 50-jarig bestaan”, zegt Dennis.


www.molnhofte.nl   Tel. 0547-351514


© Foto en tekst Coco Oltra


Maart 2017


 
 
Forellenvijvers Deep’n

   

  


  
Voordat zij in 2005 de Forellenvijvers Deep’n overnamen
hadden Alex en Gracia van den Brink al een passie voor
het vissen. Alex afkomstig uit Ede en Gracia uit Rotterdam
woonden lange tijd in Enschede. Gracia werkte er in de
horeca en Alex was gedurende 24 jaar beroepsmilitair bij
de luchtmacht. Toen bekend werd dat de vliegbasis Twente
zou verdwijnen en er mogelijk een verhuizing zou volgen,
besloot het gezin een andere weg in te slaan. “Wij hadden
gezien dat deze forellenvijvers te koop stonden en besloten de uitdaging aan te gaan. Er waren drie vijvers en de kleinste daarvan hebben we vergroot. Bovendien hebben we een begroeide wal weggehaald waardoor de vijvers ook vanaf de weg beter te zien zijn”, vertelt Alex. “Bij mooi weer kunnen onze gasten ook gebruik maken van het terras voor koffie, thee of een broodje en in de winter kunnen ze heerlijk opwarmen bij de houtkachel in het café. Gasten die niet willen vissen zijn ook van harte welkom voor een bezoek aan het café of terras”, zegt Gracia. Wie denkt dat er rondom de vijvers niet gepraat mag worden heeft het mis. “Integendeel”, lacht Alex “forellen zijn heel nieuwsgierig en komen juist op het geluid af.” Lukt het jonge vissers niet om een vis te vangen in de vijver, mogen ze om het vissen te leren er één vangen uit de voorraadbak. Het bedrijf is het hele jaar geopend maar het echte seizoen begint in april/mei. Dit voorjaar komen er nieuwe vissoorten bij, namelijk goud-, bron- en beekforellen en zalmforellen van meer dan vijf kg. Alex en Gracia genieten van het contact met hun gasten en geven graag, waar nodig, uitleg en advies. “Velen weten niet dat wij ook verse- of gerookte forel verkopen, handig voor wie niet zelf wil vissen”, zegt Alex.www.forellenvijversdeepn.nl   T 0547- 351653© Foto en tekst Coco Oltra


Febr. 2017 
 
Volgende pagina

HomeLidmaatschapOndernemersportrettenBestuurKerstmarkt